Tarım ve Orman Bakanlığı, Gaziantep Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği seçimlerinin mevzuata ve Bakanlık talimatına aykırı yapıldığını tespit ederek yenilenmesini istedi. Bilindiği üzere Gaziantep Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği'nin seçimleri, Osman Türkman'ın geçtiğimiz Ocak ayında Gaziantep'ten Ankara'ya yürümesiyle gündeme gelmişti. Türkman, seçimlerin adil bir ortamda yapılmadığını belirterek yenilenmesini talep etmişti.

Şikayetler üzerine Tarım ve Orman Bakanlığı, Gaziantep Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği'nin seçimlerini incelemeye aldı. Yapılan incelemeler sonucunda gelen şikayetler haklı görülerek, birlik seçimlerinin üyelerinin tamamının katılımıyla yeniden yapılması istendi. Birlik seçimleri, 5 bin üyesi bulunmasına rağmen 95 üyenin katılımıyla yapıldığı için tepki çekmişti.

Tarım ve Orman Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürlüğü, Gaziantep Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği yönetimine bir yazı göndererek, 31 Mayıs 2018'de yapılan seçimlerin iptal edilerek, seçimlerin 45 gün içinde yeniden yapılmasını istedi. Bakanlık yazısında Birlik Yönetim Kurulu'ndaki isimlerde zikredilerek, seçimlerle ilgili gerekli tedbirlerin birlik yöneticileri tarafından yerine getirilmemesi durumunda Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığına haklarında suç duyurusunda bulunulacağı uyarısında bulunulması ise dikkat çekti.