Birlik tarafından düzenlenen Kurban Kampanyası hakkında bilgi veren Ankara İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hasan Kılınç, kurban almak isteyen Ankaralıları, küçükbaş hayvan alımına yönelteceklerini dile getirdi. 'Türkiye'nin kurban tercihinde doğal olan küçükbaş hayvan' fikriyle kampanyaya hayat verdiklerini anlatan Kılınç, “Üyelerimizin yetiştirdiği kurbanlıklar, doğadan ve doğal beslenen koyun ve keçilerdir. Kurban Bayramı kapsamında, Ankaralıları bir yandan küçükbaş almaya yönlendirirken, bir yandan da yetiştiricilerimize Pazar desteği sağlayacağız” ifadelerine yer verdi.

ÜYELERE TAM DESTEK

Pazarda kurbanlık satışı yapacak olan Birlik üyelerine her konuda destek olduklarını dile getiren Kılınç, “Pazarda kurbanlık satışı yapan yetiştiricilerimize yerinde kısa bir eğitim verilecek. Birlik olarak, yetiştiricilerimiz tarafından satılan kurbanlıkların kurbanlık vasfı taşıyıp taşımadığı denetlenecek. Ankaralı yetiştiriciler, kurban pazarında kurbanlıklarının satışlarını Ankara Birliği logosu bulunan çadırlarda yapacak. Yine yetiştiricilerimize dikkatli olmaları adına sahte para kalemi dağıtılacak. Yanı sıra, Kurban Bayramı öncesinden sonuna kadar olan süreçte gerçekleştirilen halkla ilişkiler çalışmasında da kurbanlık ihtiyacının küçükbaş hayvandan yana tercih edilmesinin ülke ekonomisi açısından önemine dikkat çekilecek” dedi.

MERADAN İHTİYAÇ SAHİBİNE

Kurban Bayramı öncesi, kurbanlık almak isteyen Ankaralılara da seslenen Kılınç, “Yetiştiricilerimiz kurbanlıklarını, 'Meradan ihtiyaç sahibine' sloganıyla satacaklar. Ankara iklimi ve coğrafyası ile küçükbaş hayvan yetiştiriciliğinde üstün özelliklere sahiptir. Vatandaşımızın, Ankara'da yetişen ve üyelerimiz tarafından satışı yapılan etin lezzeti ve sağlığı noktasında hiçbir kuşkusu olmasın. Ankaralılara önerimiz; alışverişlerini birlik tabelası bulunan çadırlardan yapmalarıdır” derken, belediyeler başta olmak üzere kurban alanında faaliyet yürüten resmi kurum ve kuruluşlardan da Ankara'da yetiştiricilik yapan hayvan sahiplerine kolaylık sağlanmalarını istedi.

ALICI, SATICIYLA BULUŞACAK

Kampanya kapsamında, akıllı telefonlarında kurban fiyatı araştıran alıcılara küçükbaş hayvan tercih edilmesi önerilerek, kişinin en yakın yetiştiriciye yönlendirileceğini de belirten Kılınç, “Ayrıca kurban pazarında, 'Türkiye'de kurbanlık ihtiyacı neden koyun ve keçiden karşılanmalı' adlı broşür ve liflet çalışması dağıtılacak. Mobil pazarlamaya ve sosyal medyaya ağırlık verilecek olan kampanya dahilinde, kurban fiyatı araştıran kişilere sosyal medya ve akıllı telefonlar aracılığıyla ulaşılarak kurbanda 'küçükbaş hayvanı tercih edin' denilecek” şeklinde konuştu.

SEÇİMİNİZ ANKARA'DAN OLSUN

Ankara'nın çok önemli bir tarım ve hayvancılık kenti olduğunu belirten Başkan Kılınç: “Ankara özellikle küçükbaş hayvancılık alanında Türkiye'nin önde gelen illerinden biri. Ankara'da küçükbaş hayvan alanında ciddi bir miktarda kurbanlık üretimi söz konusu. 4,5 milyon nüfusa sahip olan Ankara için Ankara'da yetişen kurbanlıklar yetersiz kalırken, Ankara dışından da çok sayıda kurbanlık geliyor. Biz birlik olarak Ankara'da önceliğin Ankara'da yetişen kurbanlıklar olması gerektiğini düşünüyoruz” dedi.

Kurban Bayramı vasıtasıyla tüm Türkiye'ye seslenen Kılınç, şu ifadelere yer verdi: “Kurbanlık alırken koyun ya da keçiyi tercih edin, hem Türkiye kırmızı ette rahat bir nefes alsın hem de ihtiyaç sahiplerine sağlıklı ve lezzetli kurban eti ulaşsın.”