Birlik ve beraberliğin önemine dikkat çeken Ilgın ve Hüyük İlçeleri Kırmızı Et Üreticileri Birlik Başkanı Abdullah Kara, kırmızı et sektöründeki spekülatör tartışmalarını farklı bir açıdan değerlendirdi. Çıkar sahiplerinin her zaman olacağını söyleyen Kara, bu çıkar sahipleri ile mücadelede küçük üreticinin günlük politikalara kurban edilmemesi gerektiğini söyledi.

Kara, şunları kaydetti:

O GECEYİ UNUTMAYACAĞIZ

15 Temmuz'da görülmüş hain darbe girişimi bizlere göstermiştir ki birlik ve beraberliğimiz, ne kadar önemli ve vazgeçilmezdir. Şehitlerimizi saygı ve rahmetle gazilerimizi sabır ve metanetle anıyor, o karanlık geceyi unutmuyoruz.

Bizim söyleyeceklerimiz sektörümüzle ilgili olacaktır. Üreticilerimiz adına ilk önce kendi dar dairemizde ayakta kalmak, yaşamak ve nesilden nesile mevcut besicilik faaliyetlerimizi devam ettirmek için ihtiyaçlarımızı dile getirmek vazifemizdir.

ÇIKAR SAHİPLERİ HER ZAMAN OLACAK

Çıkar sahipleri, adına ne derseniz deyin, her zaman olacak manipülatif, spekülatif ve negatif eylemlerini yapmak isteyeceklerdir. Bunlarla mücadele etmenin en etkili yolu kanuni altyapıdır, kanunlardır.

KANUNLAR HAK VE ÖZGÜRLÜKLERİ KORUMALI

Bu kanunlar küçük büyük tüm sektör paydaşlarının hak ve özgürlüklerini korumalıdır. Kanuni alt yapı uzun vadede güveni temin ederken politikalarda günlük senelik değil uzun vadeli olmalıdır. Uzun vadeli politika ve planlamalar yapılırken sektörümüzün tüm paydaşları gözetilmelidir.

KÜÇÜK ÜRETİCİ MAĞDUR OLUYOR

Hususen küçük sermaye sahipleri günlük, senelik politikalara kurban edilmemelidir. Dikkat edilsin ki negatif eylem sahipleri küçük sermaye sahipleri üreticilerimiz değildir. Günü, seneyi gözeten hiçbir politika ve eylem ise büyük sermaye sahiplerine zarar vermemekte, aksine üreticilerimizin mağduriyetlerine sebep olmaktadır. Bizim üreticilerimiz bırakın negatif, spekülatif, manipülatif eylem yapmayı küçük sermayeleriyle ayakta durmakta zorlanmaktadır. Sektörümüz uzun vadeli ve zor, riskleri pahalı, olumsuz durumlarda bedeli ağırdır.

İŞİMİZİ NESİLDEN NESİLE DEVAM ETTİRMEK İSTİYORUZ

Biz istiyoruz ki yaptığımız iş nesilden nesile devam etsin, sürdürülebilir olsun. Çocuklarımız, geleceğimizdir. Onlara en kıymetlimizi gerekirse hayatımızı veriyoruz. İşimizi devretmek için ise ilk önce kendimiz sektörümüz hakkındaki endişelerden kurtulmalıyız, kurtarılmalıyız.

BESİLİK DESTEĞİ MİLLİ TARIM PROJESİ KAPSAMINA ALINMALI

İsteğimiz erkek buzağılara destek verildiği gibi besilik erkek sığır desteğinin de verilmeye devam etmesidir. Besilik erkek sığırlara desteğin 'MİLLİ TARIM PROJESİ' kapsamına alınmasıdır. Böylece sektör tam olarak gözetilecek, halk sağlığı korunacak (belirli şartlardaki kesimlere destek verildiği için), kayıtlılık kontrol edilebilecek, üretimde teşvik, verimlilik ve istikrar olacaktır.

ÜNİVERSİTELER SAHAYA İNMELİ

'MİLLİ TARIM PROJESİ' önemlidir. Devletimiz üreticimizi korumalı birlik ve bütünlüğünü sağlamalıdır. Bunun için ne gerekiyorsa yapılmalı, ortak paydalarımız gündemde tutulmalı, üniversite (liler)ler hukuk, ziraat, veterinerlik fakülteleri sahaya inerek raporlar hazırlamalı, tarım ve hayvancılıkta gelişmiş ülkeler de gözetilerek çözüm yolları sunulmalıdır.

Aynı gemide birlik ve beraberlikle yola devam ancak herkesimin hukuku gözetilerek sürdürülebilir.

TARIMDAN HABER