Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü emekli öğretim üyelerinden ve İzmir İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliğinin Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Prof. Dr. Mustafa Kaymakçı'nın da bulunduğu ziyaret esnasında Genel Başkan Prof.Dr. Ayhan Merkez Birliği ve İl Birliklerinin çalışmalarından özetle bilgiler sunduktan sonra Merkez Birliğinin yayınlarından bazı çalışmaları Prof. Dr. Sönmez'e verdi.

Geçmişte kalan bazı anıların paylaşıldığı ziyaretin son bölümünde Prof. Dr. Ayhan tarafından Prof. Dr. Sönmez'e hatıra olması bakımından Merkez Birliğince yaptırılan koyun, keçi ve çoban figürlü bir maket takdim edildi. Prof. Dr. Reşit Sönmez daha sonra Merkez Birliğinin şeref defterinin ilk sayfasını ''Bu birliği kuranları ve büyük bir aşkla yönetenleri yürekten kutluyorum ve başarılarının devamını diliyorum'' yazarak imzaladı.

Genel Başkan Prof. Dr. Ayhan duygularını ifade ederken ''Sizin önderliğinizde bilimsel çalışmalarla hepimizin önünü açtınız. Köylü profesör tabirini kullanarak köylerde toplantılar yapıp yetiştiricilerimizin önüne düşmeniz, yayınlar yapmanız, derneklere sahip çıkmanız bizlere büyük ufuk ve vizyon verdi. Bütün koyun keçi yetiştiricileri adına size teşekkür ediyoruz. Yaptığınız katkılar hiçbir zaman unutulmayacaktır. Allah razı olsun.'' şeklinde konuştu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti teşekkür ederek dile getiren Prof. Dr. Reşit Sönmez ise, küçükbaş hayvancılıkta büyük gelişmeler olduğunu ifade ederek '' Çok güzel yoldasınız. Bu yolda çalışmaya devam edin. Allah başarılarınızı daim etsin. Bunu gönülden diliyorum. '' dedi.

Ziyaret programı birlikte hatıra fotoğrafı çektirilmesi ile tamamlanırken ziyaret, güzel bir vefa örneği olarak tarihi bir anı olarak kaydedilmiş oldu.