Geçtiğimiz yılbaşında düzenledikleri “dolsa da yesek” adlı kampanya ile oğlak eti tüketimi noktasında farkındalık oluşturmayı başaran küçükbaş hayvan yetiştiricileri yılbaşı için kolları sıvadı.

“Yılbaşı sofralarını Ankara Oğlağı ile taçlandıralım” önerisinde bulunan Ankara İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hasan Kılınç yılbaşı gecesi eve paket servis noktasında Ankara'da restoranlarla işbirliği yapacaklarını söyledi.

ULAŞIM SORUNU ÇÖZÜLDÜ

Coğrafi işaret başvurusu yaptıkları Ankara Oğlağının Türkiye'nin yedi bölgesinde zincir market mağazalarından satın alma olanağı bulunduğunu belirten Başkan Kılınç: “Oğlak eti ile ilgili en büyük sıkıntı insanların ulaşamamasıydı. Ankara Üniversitesinin yaptığı araştırmaya göre oğlak etinin tüketilmemesinin en büyük sebeplerinden biri insanların ulaşamamaları. Biz de oğlak etinin ulaşılabilir olması ve tüketiminin artması için stratejik bir pazarlama faaliyeti yürüttük. Gelinen noktadan çok memnunuz. Bundan sonra hedefimiz sürdürülebilir tüketim. Uzmanlar sağlıklı bir beslenme için oğlak etini buzdolabınızdan eksik etmeyin diye önerirken bizler de özel günlerde oğlak dolması yemeğini öneriyoruz” dedi.

Tamamen doğadan beslenen ve doğal beslenen Ankara Oğlağının en sağlıklı ve lezzetli kırmızı et olarak öne çıktığını belirten Hasan Kılınç: “Oğlak Dolması yemeği bizim kültürümüzde bir ziyafet yemeğidir. Yeni yılı kutladığımız ve sevdiklerimizle geçireceğimiz bu gece için oğlak dolmasından daha iyi bir seçenek düşünemiyorum” dedi.

Ankara Oğlağının sağlık yönüne de değinen Başkan Kılınç: “Yılbaşı sofraları imece hazırlanan çok zengin çeşitliliğe sahip sofralardır. Ankara oğlağı bu sofralar için de bir denge unsuru. Sindirimi çok kolaydır, sıfır yağa sahiptir. Tatlısından içeceğine zengin bir mönüye sahip yılbaşı sofraları için denge unsuru olacaktır. Yeni yıla mutlu, sağlıklı ve lezzetli başlangıç yapmak isteyenlerin için özel bir seçenek” dedi.

EVE PAKET SERVİS

Ankara İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği, Ankara'da restoranlarla anlaşarak yılbaşı gecesi için Ankara Oğlağı Dolması yemeği için eve servis olanağı sunacak. Yılbaşı sofralarını Ankara Oğlağı dolması yemeği ile tatlandırmak isteyen Ankaralılar telefondan ya da internet sitesinden kara fırında pişmiş iç pilavlı Ankara Oğlağı dolması satın alabilecekler. Ankara Birliğine ulaşan sipariş en yakın restorana bildirilerek yılbaşında siparişler evlere ulaştırılacak.