Bursa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ömer Çelik, İl Müdür Yardımcısı Mehmet Akif Şenyürek, Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürü Serdar Kavasoğlu, Bursa İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Sorumlu Müdürü Ali Karakadıoğlu ile üretici birliklerinin başkanlarının katıldığı imza töreni, 29 Aralık Çarşamba günü İl Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirildi.

İmzalanan protokol ile soy kütüğüne kayıtlı büyükbaş hayvanlar Bursa İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğine, önsoy kütüğüne kayıtlı büyükbaş hayvanların ise Orhaneli, Karacabey, İznik, İnegöl ve Yenişehir İlçelerinde faaliyette bulunan Süt Üreticileri Birliklerine, Büyükorhan, Gürsu, Gemlik, Harmancık, Mustafakemalpaşa, Nilüfer, Mudanya, Kestel, Keles, Nilüfer, Yıldırım, Orhangazi ve Osmangazi ilçeleri ve köylerinde bulunan büyükbaş hayvanların kayıt ve küpelenmesi işlemleri ise Bursa İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğine devredilmiş oldu.

Büyükbaş hayvan varlığımız 193 bin adet

Protokolün imza töreninde yaptığı konuşmada Bursa İl Tarım Ömer Çelik, “İlimiz; bitkisel üretiminin yanında hayvansal üretimi ile de büyük bir potansiyele sahiptir. 2014 yılı verilerine göre toplam 193.153 büyükbaş hayvan varlığına sahibiz. İlimiz pek çok tarımsal alanda olduğu gibi Damızlık Sığır Yetiştiriciliği Birliklerinin ve diğer üretici birliklerinin Ülkemizdeki ilk örneklerinin temellerinin atıldığı ildir. Bununla birlikte hayvansal üretimini tarımsal endüstri ile tamamlamış bir üretim merkezidir. Ülkemizin markalaşmış süt ve süt ürünleri kuruluşlarına sahiptir.

İl Müdürlüğü olarak üreticilerimizin kuruluşları olan birliklerimize her zaman çok duyarlı olduk. Hizmetin daha hızlı ve verimli sunulması için bu gün imzalanan protokolde olduğu gibi yetkilerimizi birliklerimiz ile paylaştık. Protokolün üreticilerimize ve birliklerimize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Tören, protokollerin ilçe birlik başkanları ile imzalanması ve başarı dilekleri ile sona erdi.