Genel Kurul Toplantısının açılışında konuşan Bolu Tarım İl Müdürü İsmail Taş, Bakanlık olarak tarımsal üretici birliklerinin güçlenmesi yönünde gereken adımların atıldığını kaydetti. Tarım İl Müdürlüğü'nün üretici birlikleri başta olmak üzere bütün örgütlerin gelişmesi için ve üreticinin gelirini arttırmak için çaba sarf ettiklerini belirten Taş, kaliteli süt üretimi için bir dizi eylem planı hazırlandığını, Bakanlığın soğuk süte destek verdiğini ve bu yüzden kaliteli ve muhafazalı sütün önemli olduğunu ve sütte soğuk zincir işleminin hayata geçirilmesi için bu konuda Süt Üreticilerine ve Süt Üreticileri Birliğine görevler düştüğünü anlattı.

Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Hasan Şen, Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Genç Çiftçi Projelerinin desteklenmesine ilişkin kararda çıkacak olan otuz bin TL'ye kadar hibe projesinde soğuk süte destek için süt soğutma tanklarının hayata geçirilmesi için destek çıkabileceğini ve Kooperatif ve gerçek kişilerin Tarımsal Üretimine Düşük Faizli Kredi ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla üreticilere, Tarımsal Amaçlı Kooperatiflere T.C. Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerince düşük faizli yatırım ve işletme kredisi kullandırılmasına ilişkin çalışmaların başladığını anlattı.

Süt Üreticileri Birliği Başkanı Çetin Arın ise yaptığı konuşmasında Bolu Tarım İl Müdürlüğünü daima arkalarında hissettiklerini, her türlü faaliyetlerinde İl Müdürlüğünün yardımlarını aldıklarını söyleyerek Bolu Tarım İl Müdürü İsmail Taş'a teşekkürlerini sundu. Bolu Tarım İl Müdürlüğü ile birlikte Üreticilerin yararına olan Bolu İlinde Küçük Aile İşletmelerindeki Süt Kalitesini İyileştirme Projesi (Süt Soğutma Tankı Projesi) 'ni hayata geçirebilmek için proje çalışması yapılarak Bakanlığa sunulduğundan ve projenin hayata geçmesiyle Bakanlığın sadece soğuk süte destek vermesinden dolayı üreticilerin kazançlarının artacağını vurguladı.

Genel Kurul Toplantısında; Yönetim Kuruluna Çetin Arın, İbrahim Baskın, Mustafa Kalaycı, Orhan Aktaş ve Müşerref Kuşçu seçildi. Toplantı gündem maddelerinin görüşülmesinden sonra son buldu.