Eskişehir Tarım ve Orman İl Müdürü Emine Sever, Manda Yetiştiricileri Birliği kurulmasıyla ilgili olarak yazılı bir açıklama yaptı. 

Eskişehir'de yaklaşık 3 ay önce yetiştiricilere yönelik olarak düzenlenen manda yetiştiriciliği panelinin sonuç verdiğini ve 08.07.2019 tarihinde Eskişehir İli Damızlık Manda Yetiştiricileri Birliği'nin kurulduğunu dile getiren Sever, Eskişehir’de Damızlık Manda Yetiştiricileri Birliği kurulmasıyla, mevcut 294 olan anaç manda sayısının en az 900 başa çıkarılacağını söyledi.

Eskişehir'in "Halk Elinde Manda Islah Projesi"nin uygulandığı iller arasına alınacağını dile getiren Sever, bundan dolayı manda ve bir malağa ödenecek toplam destek miktarının 1.900,00 TL olacağını, bu desteğin Eskişehir'de manda yetiştiriciliğinin gelişmesine önemli katkı sağlayacağını vurguladı.

İl Müdürlüğü olarak her zaman yetiştiricilerin yanında olduklarını ve düzenlenen panel sonrasında bu kadar kısa süre içinde Damızlık Manda Yetiştiricileri Birliği kurulmasından duyduğu memnuniyeti ifade eden Sever, Birliğin Eskişehir'e ve ülke hayvancılığına hayırlı olmasını diledi.