Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşarlık makamına Mehmet Hadi Tunç'un atanması vesilesiyle Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği Yönetim Kurulu tarafından tebrik ziyareti gerçekleştirildi.

Ziyaret çerçevesinde Müsteşar Tunç, Merkez Birliği ve Yetiştirici Birliklerinin önemli birer kurum olduğunu, Bakanlıkla birlikte hayvancılığın geliştirilmesi için ortak projeleri yürütmek ve bakanlığın uygulamalarını sahaya yayma ve Bakanlığın yükünü paylaşma konusunda önemli bir kurum olduğunu belirtti. Birliklerin sütte olduğu gibi kırmızı et üretiminde de daha etkin hale gelmesinin ülke açısından önemli olduğunu belirtti.

Yönetim Kurulu adına söz alan Genel Başkan Kamil Özcan, Bakanlığın politika ve projelerinin sahaya uygulanması ve Bakanlığın yükünün paylaşılması açısından Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliklerinin güçlü bir alt yapıya sahip olduğu ve Merkez Birliği ve üye İl Birliklerinin bu konuda göreve hazır olduğunu belirtti.

Ayrıca, İl Birliklerinin süt üretiminde ortaya koyduğu başarıyı, etçi ırklarda uygulamaya başladığı ıslah çalışması sayesinde et üretiminde de yakın gelecekte gerçekleştireceğini ifade etti. Bu açıdan üreticinin korunması açısından çiğ süt fiyat istikrarının önemli olduğunu, bu açıdan Bakanlığın süt tozu alım uygulamasına mutlaka devam etmesinin gerekli olduğunu belirtti. Oldukça verimli geçen toplantı sonunda Genel Başkan Kamil Özcan tarafından Müsteşar Hadi Tunç'a plaket hediye edildi.

TARIMDAN HABER