Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği Başkanı Bahri Yılmaz, yıllardır gerçek arıcının emeğinin farklı yollarla sömürüldüğünü söyleyerek, bunlardan birisinin de televizyon reklamları aracılığıyla satılan ballar olduğunu vurguladı.

Yılmaz, bu konuda Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli'ye bütün arıcılar adına teşekkür ederek, televizyon reklamlarında satılan balların yasaklanmasının arıcılar için yeni bir umut ve ışık olduğunu kaydetti.

Diyarbakır Arıcılar Birliği Başkanı Fahri Saylak ise alınan "yasak" kararının sektörün yüzünü güldürdüğünü belirterek, "Sayın Bakanımız Nurettin Canikli kanayan bu yaraya bir parmak bastı. Yıllardır biz bunu söylememize rağmen sesimizi duyuramadık fakat Sayın Bakanımız bu açıklamasıyla Türkiye'deki 56 bin arıcının yüreğine su serpmiş, hepimizi çok sevindirmiştir" dedi.

Ordu Arıcılar Birliği Başkanı Necati Aydın da bugüne kadar televizyon reklamları aracılığıyla bal satılmasının yasaklanmasının sevindirici olduğunu söyleyerek, bu kararla gerçek arıcının emeğinin karşılığını daha iyi alabileceğini kaydetti.


Tarım TV