Ziyarette İl Müdür Yardımcısı Nuri ERİKLİ ve Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Hasan ŞEN de nezaret etti. Birlik binasında yapılan ziyarette Bolu ilindeki arıcılık faaliyetleri, yaşanan sorunlar ve Birliğin faaliyetleri değerlendirildi.

İl Müdürü İsmail TAŞ görüşmede; Birliklerin önemine değinerek Arı Yetiştiricileri Birliğinin İl Müdürlüğünün kardeş kuruluşu olduğunu, her zaman işbirliği içinde olunduğunu ve bu işbirliğinin artarak devam ettirileceğini anlattı. Birlik Başkanı İsmail ÜNALAN; İl Müdürlüğünün kendileri ile yaptığı işbirliğinden ve bu nazik ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Birliğin üyelerine daha iyi hizmet etmek amacıyla İktisadi İşletme kurduklarını, bu işletme sayesinde Arı üreticilerinin ihtiyacı olan malzeme ve mal alım satımını gerçekleştirebildiklerini, bu konuda İl Müdürlüğünün kendilerini bilgilendirdiğini, bilinçlendirildiğini anlattı.

İl Müdürlüğü ile Birliğin birlikte yapabilecekleri konular değerlendirildi; Kararnamesi yayınlanan Genç Çiftçilere yapılacak Hibe Desteklerinde azami ölçüde yararlanılması için sıkı bir işbirliği yapılması kararlaştırıldı. Bal üretiminin yanı sıra bal mumu, Arı Sütü, Propolis, Arı Ekmeği, Polen ve Erkek Arı Larvasından Şifalı ürün üretimi gibi son zamanlarda tüketicilerin artan talebine uygun üretim modeline geçmek gerektiği tespit edildi. Arı Sütü, Propolis, Polen, Arı Ekmeği ve Erkek Arı Larvasının işlenmesi konusunda kadınların ve gençlerin daha elverişli olmaları nedeniyle, kadın iş gücünün ve gençlerin arıcılık faaliyetlerine kazandırılmasına çalışılması, bunun için İl Müdürlüğü İle Birliğin Üniversitelerle işbirliği yaparak eğitim çalışması yapması kararlaştırıldı.