Düzce Gölyaka'da 80 dönüm üzerinde kurulu, 40 dönüm yarı açık işletmesi bulunduğunu ve Ankara ile Trakya arasında bu büyüklükte bir işletmenin bulunmadığını dile getiren Düzce Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Erdoğan Bal, “3 ay önce 52 liraya aldığım yem şu anda 78 lira oldu. Ama karkas eti üç ay önce 29 liraya kestiriyordum şu anda da 29 liraya kestiriyorum. Bu aradaki fark işletmeye zarar yazıyor" değerlendirmesinde bulundu.

İŞLETME BOŞ KALACAK!

İşletmesinde ağırlıklı olarak besi olmak üzere süt hayvancılığı da yaptığını dile getiren Bal, beside ithal hayvan üzerinden çalıştığını söyledi. Kurların artmasından dolayı ithal hayvan fiyatlarının da arttığını hatırlatan Bal, “Aldığımız hayvan fiyatı arttı ama karkas kesim fiyatı artmıyor. Durum böyle giderse hayvan ithalatı yapmayacağım. İç piyasada da bulamayınca işletme boş kalacak" dedi.

Üretici olarak yaptığı işi önemsediklerini vurgulayan Bal, kaba yem olarak silaja ağırlık verdiğini ve yıllık 20 bin ton silaj aldığını kaydetti. Bölgedeki çiftçi ile anlaştıklarını ve silajlık mısırın tamamını çiftçiden aldıklarını bildiren Bal, işletmede de 50'ye yakın çalışanın istihdam edildiğini söyledi.

Hayvancılık Genel Müdürü Zekeriyya Erdurmuş ve Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Bülent Tunç, Erdoğan Bal'ın hayvancılık işletmesinde incelemelerde bulundu.

TARIMDANHABER