Bakanlık bürokratlarının da hazır bulunduğu toplantıda, Federasyon Başkanı Ulusoy, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı görevine atanan Bakan Arzu'ya başarılar dileyerek, hayırlı olsun temennisinde bulundu.

Ulusoy, Türkiye'nin bu sene hububat üretiminde rekor üretim gerçekleştirdiğini belirterek, önümüzdeki yıllarda da üretimin artarak devam etmesini diledi. Türkiye'nin son üç yıldır dünya un ihracatında lider konumda olduğunu hatırlatan Ulusoy, dört kıtaya un ihracatı gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Sektörün taleplerini dinleyen Bakan Arzu, sivil toplum kuruluşlarının özverili ve meşakkatli bir iş yaptıklarını belirterek, sektöre şimdiye kadar verilen desteğin artarak devam edeceğini söyledi.

Üretimin bir fiil içerisinde olduklarını kaydeden Bakan Arzu, "Bakanlık olarak araştırma enstitülerimizle işbirliği yaparak yeni çeşit geliştirmede beraber çalışabiliriz. Sizlerle her türlü işbirliğine hazırız. Ortak hedefimiz Türkiye vatandaşlarının refah seviyesinin yükseltilmesidir" dedi.

Bakan Arzu, sertifikalı tohum kullanımı konusunda çiftçilerin daha fazla bilinçlendirilmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

Görüşme, toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.