Tarım ve Orman Bakanlığı’ndaki yetkililer başta olmak üzere ülkeyi yönetenlerin bu videoyu tekrar tekrar seyretmesi gerekiyor. Aşkla üretmek için mücadele eden insanlar, nasıl olur da üretimden soğutulur, bu video her şeyi anlatıyor! 

HAYVANLARINA SAMAN DAHİ ALACAK GÜCÜ KALMADI 

2017 yılında askeriyeden emekli olan Ali Ekber Özbey, bütün varını yoğunu yatırarak süt hayvancılığına başlıyor. Başta her şey güzel gidiyor. Ancak yaşanan krizle birlikte girdi maliyetleri sürekli artınca hayvanlarına saman dahi alacak gücü kalmıyor.

ÜRETTİĞİ SÜTÜ 1.6 TL'YE ZOR SATIYOR!

Ulusal Süt Konseyi, süt fiyatlarını 2 TL olarak açıklasa da 1.6 TL’ye zor satıyor. Ahırında 12 hayvanı olmasına rağmen bırakın para kazanmayı, hayvanlarını yaşatabilmek için aldığı 4 bin lira emekli maaşının neredeyse tamamına yakınını hayvanlarına harcıyor.

HAYVANLARINI SATMAK İSTEYİNCE GÖZLERİ DOLDU!

Bu işin sürdürülebilir bir tarafının olmadığını görüyor, çaresiz hayvanlarını satmaya karar veriyor ancak ‘üretme sevdasından dolayı’ hayvanlarla arasında öyle bir bağ oluşmuş ki hem kendisinin hem de hayvanların gözü doluyor, o da satmaktan vazgeçiyor. Hükümetten destek, hibe hiçbir şey talep etmiyor, sadece girdi maliyetlerinin düşürülmesini istiyor, hepsi o kadar! 

Yetiştirici Ali Ekber Özbey, yaşadıklarını yetkililere duyurmak için bir video çekerek Tarımdan Haber’e gönderdi.