ÖZEL HABER / Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyyüpoğlu, tarımsal destekleme başvurularında il ve ilçe tarım müdürlükleri tarafından alınan harç ücretlerinde indirim yapıldığını duyurdu. Bu indirimin de Türkiye Ziraat Odaları Birliği'nin talebi üzerine Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik tarafından yapıldığını açıklayan Eyyüpoğlu, “Bu karar yüksek tarımsal girdiler nedeniyle zorlanan çiftçimizi ihya etmiştir. Artık tarımsal destekleme harç ücreti dönüme göre 5 ila 20 TL arasına düşürüldü. Çiftçilerimize hayırlı olsun diyorum" dedi.

Urfaobjektif.com'un haberine göre Eyyüpoğlu, yeni harç miktarlarını ise şöyle açıkladı: “1 ile10 dönüm için 5TL, 10 ile 50 dönüm için 10 TL, 50 ile 100 dönüm için 15 TL, 100 dönüm ve üzeri için ise 20 TL olarak belirlendi''

DÖNER SERMAYE ÜCRETLERİ 45 GÜN ÖNCE DUYURULDU!

Ancak Tarım İl Müdürlüklerinin 2017 yılı döner sermaye işletmeleri birim fiyat listesi 30 Aralık 2016'da yayınlanmıştı. Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanı Eyyüpoğlu'nun yaklaşık 1.5 ay önce açıklanan rakamları, TZOB Genel Merkezinde çiftçi sorunları ile ilgili yapılan toplantının ardından yeni bir kararmış gibi açıklaması dikkat çekti.

Diğer yandan il müdürlüklerinin döner sermaye işletmeleri birim fiyatlarının 2016-2017 yılı rakamları karşılaştırıldığında, tarımsal destekleme başvuruları sırasında il ve ilçe müdürlükleri tarafından çiftçiden alınan harç ücretlerinde bir indirimin yapılmadığı, sadece geçen yıla göre bu yıl artış yapılmadığı görülüyor.

Urfaobjektif.com'da yayınlanan 'Destekleme harçlarına indirim geldi' başlıklı haberde, Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyyüpoğlu'nun konuyla ilgili şu ifadelerine yer verildi:

İNDİRİM KARARI ONAYLANDI!

“Başkan Eyyüpoğlu, son olarak dün Ankara'da TZOB'de çiftçi sorunlarının masaya yatırıldığı toplantıda destekleme başvuruları için il ve ilçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine ödenen harçla ilgili indirim kararının onaylandığını söyledi.

TZOB TALEP ETTİ BAKANLIK İNDİRDİ!

Kararla ilgili olarak Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Sayın Faruk Çelik'e çiftçiler adına teşekkürlerini ileten Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyyüpoğlu, “dün Ankara'da TZOB Genel Merkezinde çiftçi sorunlarının masaya yatırıldığı bir dizi toplantı gerçekleştirdik. Ziraat Odaları olarak tarımsal destekleme başvuruları sırasında Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl-İlçe Müdürlüklerinde alınan harç miktarlarında indirim yapılaması talebimizin bakanlık tarafından kabul edildiği bildirildi.

BU KARAR ÇİFTÇİLERİ İHYA ETTİ!

Bu karar yüksek tarımsal girdiler nedeniyle zorlanan çiftçimizi ihya etmiştir. Artık tarımsal destekleme harç ücreti dönüme göre 5 ila 20 TL arasına düşürüldü. Çiftçilerimize hayırlı olsun diyorum. İnşallah çiftçilerimizin tarımsal girdilerini azaltacak başka kararların da alınması için çalışmalarımıza ve görüşmelerimize de hız vereceğiz.

Yaptığımız her şey başta Şanlıurfa ve tüm çiftçilerimiz için devam edecek. Buradan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Sayın Faruk Çelik'e, TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar'a ve tüm ziraat odası başkanlarına teşekkürlerimi sunuyorum' dedi.

Buna göre yapılan yeni harç ücreti ise şu şekilde;

1 ile10 dönüm için 5TL,

10 ile 50 dönüm için 10 TL,

50 ile 100 dönüm için 15 TL,

100 dönüm ve üzeri için ise 20 TL olarak belirlendiği açıklandı.


İl Müdürlükleri Döner Sermaye İşletmeleri;

2016 YILI BİRİM FİYAT LİSTESİ İÇİN TIKLAYIN

2017 YILI BİRİM FİYAT LİSTESİ İÇİN TIKLAYIN