ÖZEL HABER / TZOB Başkanı Şemsi Bayraktar Hakkında Şok Suçlamalar!' başlıklı haberimiz üzerine TZOB Hukuk Müşavirliği tarafından gönderilen açıklamada bugüne kadar basına yansımayan Sungurlu Ziraat Odası'ndaki 'yolsuzluk' iddiası teyit edilirken, soru işaretlerini de beraberinde getirdi.

Açıklamada, Sungurlu Ziraat Odası'nda 29 yıl başkanlık yapan ve 2015'te seçimleri kaybeden eski Başkan Dursun Karslı hakkında zimmetten dolayı açılan ceza soruşturmasının devam ettiği belirtildi. Ancak Sungurlu Ziraat Odası'nda yürütülen ceza soruşturması, bu durumda olan başka bir ziraat odasının da bulunup bulunmadığı sorularını gündeme getirdi.

29 YILLIK BAŞKANIN SADECE 4 YILI İNCELENDİ!

Sungurlu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada müfettişlerin, 2015'de Sungurlu Ziraat Odası Başkanlığına seçilen Dursun Karaderili'nin talebi üzerine gönderilmesi dikkat çekerken, iddialara göre 29 yıllık eski başkanın sadece son 4 yılının incelendiği kaydediliyor.

SORU İŞARETLERİ CEVAP BEKLİYOR

Hukuk Müşavirliği kanalıyla gönderilen açıklamada buradaki soru işaretleri ile ilgili olarak bir açıklama yapılmazken, Kanal 42 televizyonunda yayınlanan'Tarım Masası'programında, program yapımcısı ve sunucusu Recep Cingöz tarafından gündeme getirilen iddialar yalanlandı.

Açıklamada; Recep Cingöz'ün "Sungurlu Ziraat Odası'nda bundan önceki başkanın yaklaşık 1 trilyon parayı yediği mahkemelerde şu anda, biliyor musunuz?" şeklindeki ifadesinde sözü edilen davanın Birliğin ihbar ve şikâyeti üzerine Sungurlu Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan ve yürütülen soruşturma olduğu belirtilerek, şunlar kaydedildi:

MÜFETTİŞİ YENİ BAŞKAN TALEP ETTİ

“Görüldüğü gibi Kurumumuzun bilgisi dışında olduğu iddia olunan dava (soruşturma), Kurumumuzun şikâyeti üzerine Sungurlu C. Başsavcılığınca başlatılan soruşturma olup, bu husustaki iddia ve isnat özel bir kasta matuf değilse, gerçek dışı ve yanlış bilgiye dayalı bir iddiadır.

Sungurlu Ziraat Odasında, defalarca teftiş istendiği halde müfettiş görevlendirilmediği iddiası da asılsızdır. Kurumuz kayıtlarına 10.02.2015 tarihinde geçen, 05.02.2015 tarih ve 28 sayılı yazıyla (sadece bir kez) müfettiş talebinde bulunulmuş, yukarıda belirtilen ve Sungurlu Sungurlu C. Başsavcılığınca yürütülen 2015/1969 Esas sayılı ceza soruşturmasına esas teşkil eden müfettiş incelemesi de bu talep üzerine başlatılmıştır.

1 TRİLYON DEĞİL 151 BİN LİRA!

Ceza soruşturmasına konu zimmet iddiasının 1 trilyon lira olduğu iddiası da gerçek dışıdır. Soruşturmaya konu zimmet iddiası miktarı 151.665,53 TL'dir."

ZİMMETİN NEREYE HARCANDIĞI DAVA SONUCUNDA BELLİ OLACAK

Diğer yandan zimmet iddiasına konu olan paranın kimler tarafından nereye harcandığı veya harcanmadığı hususunun Sungurlu C. Savcılığınca yapılan hazırlık soruşturması sonunda düzenlenecek iddianame ve bu iddianame ile açılacak davanın yapılacak yargılaması sonunda verilecek kararla sübut bulacağı kaydedilerek, haberde bu konunun kasıtlı olarak yanlış ve gerçek dışı bir formatla kullanıldığı iddia edildi.

Açıklamada şunlar kaydedildi: “Böyle bir sorunun muhatabının da söz konusu soruşturmanın şüphelileri (Sungurlu Ziraat Odası eski yöneticileri) olduğu izaha dahi gerek olmayan bir hakikattir. Bu durumu çok iyi bilen/bilmesi gereken program yapımcısının, kasıtlı olarak Birlik yöneticilerini isnat altına sokan ifadeler kullanması, hukuki sorumluluğu gerektirdiği gibi, basın hukukuna ve ahlakına uymayan bir davranış olduğunda da kuşku yoktur. Zimmet iddiasından yargılanan Sungurlu Ziraat Odasının eski yöneticileridir ve dava (soruşturma), Birliğin ihbar ve şikâyeti üzerine açılmıştır. Kaldı ki Sungurlu Ziraat Odası eski yönetimi, Şubat 2015 de yapılan genel kurulda seçimi kaybetmiştir"

BAŞKAN, SİYASİ İKBAL PEŞİNDE DEĞİL

Diğer yandan TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar'ın siyasi bir kişiliği bulunmadığı ifade edilen açıklamada, “İddia edildiği gibi siyasi ikbal peşinde de değildir. Bu durum bilinmesine rağmen, "Bu yaştan sonra da sizi kimse bakan yapmaz. Mecliste ne cevherler var. Bakan olamıyorlar, sizi hiç yapmazlar" şeklindeki söz ve yazılar, Birlik Genel Başkanının şahsını karalamaya yönelik kasıtlı, etik olmayan çirkin ifadelerdir" şeklinde değerlendirildi.