Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) destekli, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Ordu İl Müdürlüğü, Ordu Üniversitesi ve ziraat odaları işbirliğiyle yürütülen proje kapsamında yüzlerce çiftçi kriterlere uygun tavuk çiftlikleri kurarak yumurta üretimini sürdürüyor.

Ürettikleri yumurtayı Altınordu Ziraat Odasına vererek peşin para alan üreticiler, projeye başlamanın mutluluğunu yaşıyor.

Altınordu Ziraat Odası Başkanı Uğur Cörüt, yaklaşık 6 ay önce başladıkları projenin olumlu sonuç verdiğini ve proje kapsamında yumurta üreten fındık üreticilerinin kazandığını söyledi.

"Projemiz fazlasıyla meyve vermeye başladı" diyen Cörüt, günlük taze olarak üretilen yumurtaların üreticiler tarafından odaya getirildiğini belirtti.

Proje kapsamında yumurta üreten çiftçilerin yumurtalarına alım garantisi verdiklerini ifade eden Cörüt, hiçbir üreticinin mağdur edilmediğini vurguladı.

Projeye başlayan üreticilerin hallerinden çok memnun olduğunu da vurgulayan Cörüt, yüzlerce fındık üreticisinin bu projeye başvurduğunu ve bu başvuruların zaman içinde değerlendirileceğini sözlerine ekledi.

tarımtv