TZOB Genel Başkanı Bayraktar, Ramazan Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, bayramdan sonra koalisyon görüşmelerinin başarıyla tamamlanması konusundaki temennilerini iletti. Türkiye'nin çevresinde Suriye, Irak, Ukrayna, Yunanistan, Rusya başta olmak üzere çoğu ülkede büyük siyasi ve ekonomik istikrarsızlıklar yaşandığını, bu ortamda Türkiye'nin güçlü bir hükümete ihtiyacı bulunduğunu belirten Bayraktar, bayramdan sonra koalisyon görüşmelerinin başarıyla tamamlanmasının ümit ettiklerini bildirdi.

Ramazan ayının huzur ve güven içinde, ulviyetine yakışır biçimde idrak edilmesi için bütün kurum ve kuruluşların her yıl olduğu gibi, bu yıl da üzerine düşen sorumluluğu yerine getirme gayreti içine girdiğini hatırlatan Bayraktar, şunları kaydetti:

Bizler de TZOB olarak, her yıl Ramazan ayı öncesinde yaptığımız gibi, gıda tüketiminin artmasından dolayı fiyatların spekülatif yönde yükseltilmesini önlemek için yürüttüğümüz çalışmaları ve bu yöndeki uyarılarımızı bu yıl da devam ettirdik. Ramazan öncesi düzenlediğimiz basın toplantısıyla üretici, hal, pazar ve market fiyatları analizini, ürün bazında kamuoyuyla paylaştık. Ramazan boyunca bu fiyatların takipçisi olacağımızı, tüketim artışından faydalanmak isteyenleri, haksız kazanca yönelik fiyat artışlarını ilgililerle ve vatandaşlarımızla paylaşacağımızı ilan ettik. Bir kez daha 'Ramazan fırsatçılığı yapılmasın' uyarımızı dile getirdik.

Nitekim yaptığımız araştırmalar, uyarılarımızın etkili olduğunu gösterdi. Ramazan'ı da kapsayan dönemde bazı ürünlerde fiyat artışları görülse de artış oranlarının çok yüksek düzeye çıkmadığı, pek çok üründe de fiyat düşüşleri görüldüğü, Birliğimiz tarafından yapılan uyarıların etkili olduğu ve fiyatlardaki suni artışı önlediği ortaya çıktı.

Gecesini gündüzüne katarak, yağmur, çamur demeden, yaz, kış üretime devam eden çiftçimiz, 78 milyonluk ülke nüfusunu, 37 milyon turisti doyuruyor, 5,5 milyonun üzerinde istihdam yaratıyor, 18 milyar dolarlık ihracat, 57 milyar dolarlık tarımsal hasıla gerçekleştiriyor. Bu, ülkemizin eli öpülesi çiftçisinin büyük başarısıdır. Tarım için, üretim için, ülkemiz için tarlada, bahçede, bağda, ağılda, ahırda ter döken, emek veren bütün kardeşlerimi canı gönülden kutluyor, kendilerine bir kez daha teşekkürlerimi ve takdirlerimi sunuyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta, ülkemizin gıda üretimini aşırı sıcaklara rağmen mübarek Ramazan ayında da sürdüren çiftçilerimiz olmak üzere bütün milletimizin bayramını en içten dileklerimle kutluyor; mübarek Ramazan Bayramı'nın ülkemiz ve bütün İslam âlemi için hayırlara vesile olmasını, Cenabı Allah'tan niyaz ediyorum."