Selçuklu Ziraat Odası'nda görevden alınan eski Başkanı Nurettin Akcan'ın FETÖ'den dolayı şuanda cezaevinde bulunan bir avukata ödenen 127 bin liranın araştırılması için Cumhuriyet Başsavcılığına şikayette bulunduğunu hatırlatan Hepokur, “Olay, TZOB müfettişleri tarafından araştırılacak, oluşturulacak rapor Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilecektir" dedi.

Akcan'ın görevden alınmasıyla bu olayın hiçbir ilgisinin bulunmadığını belirten Hepokur, şunları kaydetti:

“Nurettin Akcan'ın, Selçuklu Ziraat Odası'nın eski Oda başkanının şahsi davaları için Oda kasasından 127 bin lira vekalet ücreti ödediği, vekalet ücreti ödenen avukatın FETÖ operasyonundan tutuklanmış bir avukat olduğu, bunun araştırılması için 16 Aralık 2016 tarihinde Cumhuriyet Başsavcılığa şikayette bulunduğu, bundan dolayı da kendisinin TZOB'un hedefi haline getirildiği ve müfettişler gönderildiği iddiasına gelince;

BAKANLIK ARAŞTIRILMASINI İSTEDİ

Akcan'ın söz konusu şikayeti üzerine, Cumhuriyet Başsavcılığı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Konya İl Müdürlüğü'nden müfettiş görevlendirilmesini talep etmiş, il müdürlüğü olayı Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na bildirmiş ve Bakanlığın TZOB'dan olayı araştırmasını istemesi üzerine, TZOB tarafından Selçuklu Ziraat Odası'na müfettiş görevlendirilmiştir. Olay, TZOB müfettişleri tarafından araştırılacak, oluşturulacak rapor Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilecektir. Bu olayla ilgili TZOB'un Nurettin Akcan'a karşı bir tavır sergilediği iddiası tamamıyla dayanaktan yoksundur. Akcan'ın görevden alınmasıyla bu olayın hiçbir ilgisi yoktur. Zira bu olayın soruşturma görevi Nurettin Akcan, görevden alındıktan sonra verilmiştir."