TZOB hakkındaki şok bir iddiada bulunan Cingöz, ismini vermediği bir oda başkanı tarafından kendisini arandığını belirterek, şunları kaydetti: "Bizim odaları tanıtın, bizi karalamayın, bu konuyu tatlıya bağlayalım diyerek bana sus payı teklif ettiniz. Eğer yüreğiniz yetiyorsa, ahlaklı, namuslu insanlarsanız bana yapılan bu teklifi belgelerim.

PAÇANIZ YİYORSA!

Paçanız yiyorsa ben bunu ispatlarım. İspatlamayan şerefsizdir, alçaktır. Ama siz benim Çorum'daki ziraat odalarından para istediğimi ispatlayamayacaksınız. Çünkü böyle bir şey olmadı" Cingöz'ün bu sözleri, TZOB'da işler böyle mi dönüyor? Sorularını gündeme getirdi.

Diğer yandan Türkiye Ziraat Odaları Birliği'nde yaşanan sorunlarla ilgili olarak çiftçiden kendisine birçok bilgi ve belge geldiğini ifade eden Cingöz, bu bilgi ve belgeler doğrultusunda merkez birliği tarafından cevaplandırılmak üzere bazı soruları gündeme taşıdı.

Bu soruların TZOB Başkanı Şemsi Bayraktar tarafından cevaplandırılmasını isteyen Cingöz, Bayraktar'a ABD seyahatinde Pensilvanya'ya gidip gitmediğini sordu. Cingöz, bunun yanında FETÖ'nün en önemli imamlarından olan Adil Öksüz'ün Akyazı'da yaşadığını hatırlatarak, “Adil Öksüz sizinle bağlantı kurdu mu? FETÖ, ziraat odalarına sirayet etti mi? Tutuklanan veya bu nedenle görevden alınan bir başkanınız veya çalışanınız var mı?" dedi.

Cingöz'ün, programında TZOB Başkanı Şemsi Bayraktar'a yönelttiği sorular şöyle:

-Çiftçiye yaptırdığınız misafirhaneyi biter bitmez neden otele kiraya verdiniz? Bu misafirhaneyi kaç liraya mal ettiniz? Kaç liraya, kime kiraya verdiniz?

-12 yıldır şoförünüz makam aracınızla sizi Cuma günü Sakarya'ya evinize bırakıp makam aracınızla Ankara'ya dönüyor. Pazartesi günü makam aracınızla yola çıkıp sizi alıyor. Bu aracın yakıtını siz mi ödüyorsunuz?

-Görevde olduğunuz süre içerisinde kaç personele mahkeme kararı ile kaç yüz bin lira tazminat ödediniz?

-Kaç tane odada kayyum var?

-Size sınırsız destek veren Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesindeki odalara kaç kere müfettiş gönderdiniz?

-Zimmetten yargılanmasına rağmen hala görevde olan oda başkanınız var mı?

-Görevli müfettişleriniz ikiz rapor düzenliyorlar mı?

-Arabası olmayan odalarda, kira sözleşmesi olmayan araçlara benzin alınarak faturaları kurum giderlerine işlenmesi usule uygun mu?

-Evrakta sahtecilik yapılarak emekli edilen oda yöneticiniz var mı?

-Personelinize kanunsuz emirler veriyor musunuz? Uymayan personeli sürgüne gönderiyor musunuz? Bunların içinde müfettiş var mı?

-Bakanlık teftiş raporu ile misafir ağırlama giderlerini birlikten ödediğiniz için yargılandınız mı? Aynı suçlamadan oda başkanlarına dava açtınız mı?

-Hangi yılda, hangi gazetecilere viskili yılbaşı sepeti gönderdiniz?