Görevden alınan Selçuklu Ziraat Odası Başkanı Nurettin Akcan, Kanal 42 televizyonunda yayınlanan 'Tarım Masası' programında odasıyla ilgili şok bir iddiayı gündeme getirdi. Selçuklu Ziraat Odası'nda kendisinden önceki dönemde bir avukata 127 bin lira vekâlet ücreti ödendiğini, bu avukatın ise şu anda FETÖ'den dolayı cezaevinde olduğunu belirtti.

BAŞIMA GELMEYEN KALMADI!

Selçuklu Ziraat Odası'na Başkan olarak seçildikten sonra söz konusu avukata ödenen vekâlet ücretinin dikkatini çektiğini ve araştırmaya başladığını dile getiren Nurettin Akcan, bu konuyu araştırmaya başlayınca da başına gelmeyenin kalmadığını vurguladı.

FETÖ'den dolayı cezaevinde bulunan avukata geçmişte vekalet ücreti olarak ödenen 127 bin liranın odanın davaları için verilmediğini de dile getiren Akcan, bu paranın himmet parası olarak mı yoksa eski başkanın şahsi davaları için mi verilip verilmediğinin araştırılması için Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduğunu kaydetti.

KONU BAKANLIĞA İNTİKAL ETTİ

Cumhuriyet Başsavcılığının da, Konya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nden, İl Müdürlüğü'nün de Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından, Bakanlığın da Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB)'dan konuyla ilgili bilgi istediğini ifade eden Akcan, bunun üzerine TZOB tarafından da odaya müfettiş gönderildiğini anlattı.

Akcan, TZOB tarafından Cuma günü odaya gönderilen müfettişlerin geliş şekillerinin ise çok dikkat çekici olduğunu belirtti.

Söz konusu incelemeyi yapmak için odaya gönderilen müfettişlerin görevlendirme yazılarının bulunmadığını ve kendilerini tanıtmadıklarını ifade eden Akcan, bunun üzerine tartışma çıktığını söyledi. 155'i arayarak odaya polis çağırdıklarını dile getiren Akcan, söz konusu müfettişlerden birisinin kimlik kartını ve müfettişlik belgesini polise dahi göstermediğini belirterek, TZOB yönetimine tepki gösterdi. Akcan, müfettişlerin emniyette ifadelerin alındığını daha sonra inceleme yapmadan Ankara'ya geri döndüklerini söyledi.

SGK PRİM BORCUNDAN DOLAYI GÖREVDEN ALINDI!

Selçuklu Ziraat Oda Başkanı Nurettin Akcan, odanın SGK prim borcu gerekçe gösterilerek geçtiğimiz ay görevden alınmıştı. Akcan, kendisinin Danıştay'ın bozduğu bir karardan dolayı görevden alındığını iddia ederek, müfettişleri ve TZOB Başkanı Şemsi Bayraktar hakkında mahkemeye dava açacağını belirtmişti.