TZOB, 5.4 milyon üyesi ile Türkiye'nin en büyük meslek kuruluşu olarak biliniyor. Ancak bu konuda gündeme gelen bir iddia, TZOB'un üye sayısını tartışmaya açtı. Selçuklu Ziraat Odası Başkanı Nurettin Akcan, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklama ile Birliğin üye sayısının gerçekçi olmadığını kaydetti.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu Muhasip Üyesi Mustafa Hepokur'un, kendisiyle ilgili yaptığı basın açıklamasına sosyal medya hesabı üzerinden cevap veren Akcan, TZOB'un üye sayılarının yarısının ölü insanlardan oluştuğunu kaydetti. Birliğin 5 milyon üye sayısının bulunmadığını ifade eden Akcan, şunları kaydetti:

SİZİN GİBİ SAHTE AÇIKLAMA MI YAPACAĞIZ?

“Sizin gibi 5 milyon üyemiz var diye sahte açıklamamı yapacağız? Yahu odaları gidin ve sorun. Üyelerin yarısı ölü! Selçuklu Ziraat Odası'nın 12 binden fazla üyesi var gözüken, ama işlem gören 4 bin kişi. Ben Nurettin Akcan olarak bunun silinmesi için müracaat ettim. Kanuni verasetcileri gelmesi gerekir diye yazı gönderdiniz. Bu doğru ama sayımız 5 milyon değil! Hele öncelikle bunu bir açıklayın. En büyük sivil toplum kuruluşu dediğiniz yerin üyelerinin yarısı ölü!"

AKCAN YENİDEN SEÇİLDİ

Diğer yandan Selçuklu Ziraat Odası'nda dün yapılan seçimlerinde Nurettin Akcan yeniden başkan seçildi. Akcan, geçtiğimiz ay TZOB tarafından gönderilen müfettişlerin raporları ile görevden alınmıştı. Akcan'ın yeniden başkan olarak seçilmesi TZOB'a karşı kazanılmış bir seçim olarak değerlendirildi.

İddialara göre Oda Meclis'i geçtiğimiz ay Akcan'ı görevden almayıp Birliğin kararına direnmiş olsaydı Ziraat Odaları ve Ziraat Odaları Birliği Kanunu'nun 18'nci maddesinin 7'nci bendine göre görevden alınıp yerine kayyum atanacaktı.

Ancak Oda Meclis'in beklenin aksine müfettiş raporlarının gereğini yerine getirerek Akcan'ı görevden alması Birliğin bütün hesaplarını bozduğu kaydediliyor. Meclis görevden alınamadığı için de Akcan, yapılan oda seçimlerinde yeniden başkan seçildi.