ÖZEL HABER / Bilindiği üzere Bayraktar'ın TZOB'dan maaş almadığı iddia edilmişti. Ancak durumun öyle olmadığı ortaya çıktı. TZOB Başkanı Şemsi Bayraktar'ın kurumdan ne kadar ücret aldığını 8 yıl yol arkadaşlığını yapan TZOB eski muhasip üye Necat Avcı açıkladı.

Kanal 42'de yayınlanan, yapımcı ve sunuculuğunu Recep Cingöz'ün yaptığı Tarım Masası programına geçtiğimiz Cumartesi günü konuk olan TZOB eski muhasip yönetim kurulu üyesi Necat Avcı, Bayraktar'ın TZOB'dan hakkı huzur ücreti olarak 6 bin 500 lira ve ikamet harcırahı olarak da 3 bin 500 lira olmak üzere toplam 10 bin lira civarında ücret aldığını bildirdi. Bunun yanında Bayraktar'ın Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan da 8 bin lira maaş aldığını ifade eden Avcı, aylık toplam gelirinin 18-20 bin lira olduğunu vurguladı.

Avcı, şunları kaydetti:

Şemsi Bayraktar maaş almıyor. Doğrudur. Ama babasının hayrına da orada durmuyor. Zaten yasal olarak odalarda maaş olayı yok. Yalnız Birlik Yönetim Kurulu üyeleri, Yönetim Kurulu Başkanları, hakkı huzur ücreti olarak ya da harcırah olarak gelirlerini öyle alıyorlar. TZOB Yönetim Kurulu üyesi asgari ücretin brütünün 4 katı, hakkı huzur olarak maaş alıyor. Bunu alıp da almıyorum demeyi doğru bulmuyorum.

Ayriyeten harcırah da alıyor. En yüksek devlet memurunun almış olduğu günlük harcırah tutarının eskiden iki katıydı şimdi 4 katına çıkardılar. 150 lira. O da 3 bin 500 lira yapar. Bir de Sosyal Güvenlik Kurumu'nda Yönetim Kurulu üyeliği yapıyor. 8-9 bin lira da oradan alıyor.

Toplama baktığımızda 18-20 bin lira geliri var. Bütün bunlar varken, çıkıp da maaş almadığını iddia etmek neyin nesi oluyor?"

TZOB Basın Danışmanı Metin Türkyılmaz, sosyal medyada Şemsi Bayraktar'ın maaş almadığını iddia etmişti.