TMO'nun depolarındaki temizlik, bakım ve taşıma faaliyetleri için alımlara bir süre ara verdiğini ifade eden Soydan, çalışmalardan tamamlandıktan sonra alımların tekrar başlayacağını belirtti. Üreticilerin TMO'ya çok yoğun ilgi gösterdiğini belirten Soydan, Ofisin bu zamana kadar üreticilerden toplam 140 bin ton fındık alarak karşılığında 1 milyar 400 milyon lira ödeme yaptığını ifade etti.

Soydan, TMO'nun piyasaya girmesinin üreticileri ve tıkanan piyasayı rahatlattığına işaret ederek, bundan sonraki beklentilerinin, TMO tarafından alınan fındığın üreticilerin de hakları korunarak pazarlanması ya da işlenmesi olduğunu dile getirdi.

TMO'nun, depolarda bulunan fındığın kalitesi daha yüksek depolara nakledilmesi ve boşa çıkan depoların temizlik ve bakımı için şimdilik alımlara ara verdiğini söyleyen Soydan, "Bu işlemlerin tamamlanmasının ardından üreticilerimizin de taleplerine göre TMO yeniden alımlara başlayabilir ancak TMO'ya talep şu an yok denecek kadar az. Çünkü üreticilerimizin çoğu ürünlerini elden çıkardı." dedi.