Arabana Ziraat Odası Başkanı Mehmet Doğan ve yönetim kurulu üyesi Hasan Işık, Tarımdan Haber aleyhine açtıkları toplam 100 bin liralık tazminat davasını kaybettiler. 07/11/2016 tarihinde Tarımdan Haber'de yayınlanan 'Ölmüş çiftçinin üzerinden emekli oldu!' başlıklı haberden dolayı Araban Ziraat Odası Başkanı Mehmet Doğan ve Yönetim Kurulu üyesi Hasan Işık, Tarımdan Haber'e her biri 50'şer bin lira olmak üzere toplamda 100 bin liralık manevi tazminat davası açmıştı. Dava dilekçesinde Mehmet Doğan ve Hasan Işık, söz konusu haber ile kamu görevlerinden dolayı kendilerine hakaret ve iftirada bulunulduğu, sosyal çevresi ve devlet kurumları nezdinde tanınan ve saygı duyulan özelliklerinin zarar gördüğünü iddia etmişti.

Tarımdan Haber imtiyaz sahibi Şevket Uzun hakkında açılan iki ayrı manevi tazminat davasında, Mehmet Doğan ve Hasan Işık, mahkemeden toplamda 100 bin liralık manevi tazminatın haksız fiilin gerçekleştiği tarih olan 05/11/2016 tarihinden itibaren işleyecek yasal faizi ile birlikte tahsil edilmesini talep etmişti.

21 Mart 2018 tarihindeki duruşmada söz konusu manevi tazminat davasına yönelik kararını veren Araban Asliye Hukuk Mahkemesi, davacıların manevi tazminat talebini 'pasif husumet yokluğundan reddetti.

DAVAYA KONU OLAN HABER

Tarımdan Haber'de 7 Kasım 2016'da yayınlanan 'Ölmüş çiftçinin üzerinden emekli oldu' başlıklı haberde, Araban Ziraat Odası eski genel sekreteri Merdan Gündüz tarafından Araban Cumhuriyet Baş Savcılığına yapılan suç duyurusundaki iddialar gündeme getirilmişti. Söz konusu iddialara göre Gaziantep'in Araban Ziraat Odası yönetim kurulunda görev yapan Hasan Işık'ın, bizzat oda başkanının talimatıyla, üye kayıt defterinde yapılan tahrifat ile önceden ölmüş bir çiftçinin yerine geçirilerek emekli olması sağlandığı iddia edilmişti.