Adana Ziraat Oda Yönetim Kurulu üyeleri ve Hal Hakem Heyeti yöneticileri ile düzenlenen basın toplantısında konuşan Başkan Vekili Cahit İncefik, limon üretimi ve ihracatı ile ilgili açıklamalarda bulundu. İncefikir, “2015 yılında yatak limonu olarak adlandırılan depo limonun da bir miktar rekolte eksikliği vardı. Ülkemizde kooperatifleşmenin yaygın olmamasından dolayı, fiyat dalgalanmalarından oluşan rant ne yazık ki biz üreticilere yansımamaktadır.

Diğer ürünlerde olduğu gibi rant aracılara kalmaktadır. Bugün için piyasadaki yüksek limon fiyat farkından faydalanmak isteyen, bazı kimselerin, limon meyvesinin hasat olgunluğuna gelmeden, hasat yaptıklarını tespit etmiş bulunuyoruz. Bu hareketin doğru olmadığını, yeteri kadar meyve suyunun oluşmadığı, meyve üreticisinin gerçekleşmemiş olan limonun, tüketiminde sorun yaşanacaktır ve bu davranış, tüketiciyi aldatmaya yönelik bir davranıştır.

Adana Hal Hakem Heyeti olarak yetkili kurumların hasat izni verilmemiş olan ürünün hasadı yapılmasına şiddetle karşı çıkıyoruz. Halde bu ürünlerin satışını yapacak olan, Hal esnafının bu ürünleri satmamalarını, üreticileri limon meyvesinin erken hasat yapmalarını engellemelerini, yetkililerin bu konuyu Kamu adına takip etmelerini talep ediyoruz" diye konuştu.