TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, tarım desteklerinin iki katına çıkarılmasının tarımı adeta şahlandıracağını belirtti. TZOB Genel Başkanı, Cumhurbaşkanından bu müjdeyi beklediklerini söyledi.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği'nin (TZOB) 26. Olağan Genel Kurulu'na Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önce kürseye gelen TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, açılış konuşması için kürsüye geldi. Bayraktar, Cumhurbaşkanına hitaben davetlilere yaptığı konuşmada tarım desteklerine değindi.

Şemsi Bayraktar konuşmasında şunları kaydetti:

“Sayın Cumhurbaşkanım,

Cumhuriyetimizin 100'üncü yılı olan 2023'te 150 milyar dolarlık hasıla, 40 milyar dolarlık ihracat, artan nüfus ve turisti besleme hedeflerimize ulaşabilmemiz için tarım desteklerinin kanunun öngördüğü şekilde yüzde 1'e çıkarılması gerekiyor.

Bütün zor şartlara rağmen bugünkü üretimi, bugünkü istihdamı, bugünkü ihracatı gerçekleştiren çiftçimiz, desteğin neredeyse iki katına çıkarılmasıyla adeta şahlanacaktır. Bu müjdeyi bekliyor, destek artışını, sadece çiftçimiz ve üreticimiz için değil, ülkemiz insanı için de bir zorunluluk olarak görüyoruz" dedi.

Bayraktar, çiftçinin, desteklerden yüzde 4 oranında stopaj kesilmesinden şikayetçi olduğuna vurgu yaparak, “ Bu konuyu zatıalinize de iletmiştik. Sanki çiftçimiz zirai kazanç elde ediyormuş gibi, desteklerde de yüzde 4 oranında kesinti yapılıyor. Biz bunu destek olarak biliyorduk. O zaman adına destek değil, gelir diyelim. Bu, bir babanın, kırtasiye, okul masrafları için çocuğuna verdiği paradan kesinti yapmasına benziyor" dedi.