Milliyet blog yazarı Ünal Örnek, 'STK'lar ve Özgür Basın' başlıklı önemli bir yazı kaleme aldı. STK'ların sorumlu oldukları kesimlere karşı görevlerini sağlıklı bir şekilde yerine getirmesi için özgür basının önemine dikkat çeken Örnek, STK'larda günümüzde yaşanan temel bir soruna dikkat çekerek, şunları kaydetti:

“STK'lar günümüzdeki yazılı ve görsel haberleşme araçlarının çeşitliği içinde medya programları ile özgür basını aynı şekilde değerlendirme yanlışlığı içine düşmemelidir. Ben bunlara maddi destek verdim, o halde benim istediğim gibi davranmalılar, dediklerimi yapmalılar anlayışı taşımamalıdırlar. Basından gelen uyarıları yasalar çerçevesinde dikkate almaları, toplumu bilgilendirmeleri kurumları yıpratmaz aksine büyütür ve güveni güçlendirir."

Bilindiği üzere Türkiye Ziraat Odaları Birliği'nin bütün faaliyetlerine sayfamızda yer vermemize rağmen eleştirel haberlerimize hazmedemeyen Birlik Başkanı Şemsi Bayraktar, basın danışmanı üzerinden hakkımızda büyük bir iftirada bulunmuştu.

Milliyet blog yazarının kaleme aldığı yazı da günümüzde yaşanan sorunları özetliyor. Söz konusu yazının tamamını okumak için TIKLAYIN