Dün, geçirdiği kalp krizi sonucu vefat eden Sorman'ın cenazesi, Manisa Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri'nde defin işleri tamamlandıktan sonra, cenaze namazının kılınacağı Manisa Hatuniye Camii'ne getirildi. Sorman'ın cenazesi, Hatuniye Camii'nde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Manisa Merkez Kırtık Mezarlığı'nda bulunan aile kabristanına defnedildi.

Cenaze törenine TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, AK Parti Manisa Milletvekilleri Recai Berber, Selçuk Özdağ, Muzaffer Yurttaş, CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, TFF İkinci Başkanvekili ve İcra Kurulu Üyesi Arif Koşar, İl Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren, AK Parti Manisa İl Başkanı Zülfikar Gürcan, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.

TZOB Yönetim Kurulu Muhasip Üyesi Mustafa Hepokur, Yönetim Kurulu Üyeleri Bekir Şinasi Özdemir, Mehmet Latif Maskan, Nejat Gamzeli, Ahmet Bahadır Sezgin, Hasan Kozoğlu, Mehmet Cevat Delil, Hüseyin Darcan'ın hazır bulunduğu törene, bölge ve çevre il ve ilçe Ziraat Odalarının Başkanları ve yöneticileri, diğer bölgelerden gelen Ziraat Odaları Başkan ve yöneticileri, sektör temsilcileri, çiftçiler de iştirak etti.

TZOB Genel Başkanı Bayraktar, sabah saatlerinde Nuri Sorman'ın 27 yıl başkanlığını yaptığı eski adıyla Manisa yeni adıyla Şehzadeler Ziraat Odası'na giderek, Oda yönetimi, personel ve burada toplanan çiftçilere başsağlığı diledi. Daha sonra Manisa Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri'ne geçen Bayraktar, burada Nuri Sorman'ın eşi Saadet, oğlu Cezmi ve kızı Melek Sorman ile diğer yakınlarına başsağlığı dileğinde bulundu.

Bayraktar: “Çalışkan, dürüst kişiliğiyle dikkati çekti"

Bayraktar, Hatuniye Camii avlusunda basın mensuplarının soruları üzerine, uzun yıllar beraber görev yaptıkları Sorman'ın çalışkan, dürüst kişiliğiyle dikkati çektiğini bildirdi.

Şemsi Bayraktar, şunları kaydetti:

“Yakın çalışma arkadaşım, dostum Nuri Sorman kardeşimiz, bir çiftçi olarak doğdu, bir çiftçi olarak yaşadı ve tesadüfe bakın ki bir çiftçi olarak son nefesini tarlasında çalışırken verdi ve aramızdan ayrıldı. Bugün öyle bir tesadüf ki kendisini 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü'nde toprağa veriyoruz. Hem Ziraat Odası hem Türkiye Ziraat Odaları Birliği hem de çiftçimizin hak ve menfaatlerinin korunmasına yönelik çok uzun yıllar verdiği emek ve mücadele asla unutulmayacaktır."

Özgeçmişi

10 Mayıs 2015 tarihinde yapılan TZOB 26. Genel Kurulu'nda yeniden Yönetim Kurulu'na seçilen Sorman, 27 yıl yaptığı Manisa Ziraat Odası Başkanlığı'nı sürdürürken, 1997 yılında TZOB Yönetim Kurulu'na seçildi. 1997-2003 tarihleri arasında TZOB Yönetim Kurulu üyeliği, 2003 yılından bu yana da TZOB Yönetim Kurulu Başkan Vekili görevini yürüten Sorman, 1954 yılında Manisa'da doğdu. M. Nuri Şeyda Sorman, İşletme Fakültesi'ni bitirdi. Çeşitli kuruluşlarda yönetim kurulu üyelikleri yapan Sorman, Celal Bayar Üniversitesi Vakfı Başkanlığı görevinde bulundu. Manisa Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanlığı'nın yanı sıra 2007-2012 yılları arasında Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde de bulunan Sorman, Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM), Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi Üyeliği ve Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği görevlerine devam ediyordu.

Tarla ziraatı ile uğraşan Sorman, evli ve iki çocuk babasıydı.