Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından kurulan 64. Hükümetin Başbakanı, Başbakan Yardımcıları ve bütün bakanlarını tebrik etti, yeni hükümetin ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diledi.

Bayraktar, yaptığı açıklamada, büyük bir ülke olan Türkiye'nin, imkân, potansiyel ve kabiliyetlerinin de büyük olduğunu belirtti. Şemsi Bayraktar, çeşitli konularda çözüm bekleyen sorunların, ülkenin sahip olduğu yetişmiş eleman, genç nüfus ve imkânlarıyla, omuz omuza birlik içinde çözülebileceğine olan inancına vurgu yaptı.

TZOB Genel Başkanı Bayraktar, seçim ortamını geride bırakan Türkiye'nin artık, asıl gündemi olan tarıma, sanayiye, istihdama, ihracata, eğitime, kalkınmaya odaklanması, yapısal sorunlarını ortaya koyacağı reformlarla çözmek için var gücüyle çalışması gerektiğinin altını çizdi.

“Gelişmiş her ülke belli alanlarda söz sahibi"

Dünyada gelişmiş her ülkenin belli alanlarda söz sahibi olduğunu, bu alanları öne çıkardığını, güçlü markalar oluşturduğunu ve bu durumun devamı için elinden geleni yaptığını bildiren Bayraktar, şunları kaydetti:

“Bugün dünyadaki stratejik sektörlerin başında tarım ve enerji gelmektedir. Ülkemiz, özellikle tarım ve gıdada, çok büyük potansiyele sahiptir. Gıda ve tarımda dünyada söz sahibi olabiliriz. Potansiyelimizi kullanabilirsek, hem ülkemizin ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşıladığımız gibi hem de bölge ülkelerinin gıda açığını rahatlıkla kapatabiliriz. Dünya çapında markalar yaratabiliriz. Halen 18 milyar dolar olan tarım ve gıda ihracatımızı zorlanmadan ikiye, üçe katlayabiliriz. Milyonlarca insanımıza yeni iş olanakları sağlayabiliriz.

SORUNLARIMIZI ÇÖZERSEK!

Yapısal konular başta olmak üzere sorunlarımızı çözersek, önümüzdeki dönemde tarım ve gıdada çok hızlı bir büyümeyi sağlayabiliriz. Yeni dönemdeki reformlar bu amaca yönelik olarak planlanmalıdır. Tarım ve gıdada dünyanın önde gelen ülkelerinden biri olmamız için sektörün bütün paydaşları omuz omuza vererek gayret göstermelidir."

Şemsi Bayraktar, Başbakan Davutoğlu başta olmak üzere, Bakanlar Kurulu'na yeni atanan ve görevine devam eden bakanlara hayırlı olsun dileğinde bulundu, başarılar temenni etti.