Özellikle Antalya Bölgesi'nde soğuk havaların üreticiyi etkilemediğini kaydeden Nazif Alp, havalardan dolayı fiyatlarda 5 ila 10 kuruş arasında artışların yaşanabileceğini belirtti.

Akdeniz bölgesinin özellikle Antalya'nın soğuk havalardan fazla etkilenmesinin beklenmediğini kaydeden Alp, soğuk havaların fiyatlara yansımasının cüzi miktarlarda olacağını söyledi. Soğuk havalardan dolayı meyve ve sebzelerin olgunlaşma döneminin gecikeceğini dile getiren Alp, bu durumdan dolayı fiyatların 5 ila 10 kuruş arasında artabileceğini ifade etti.

KÜÇÜK MİKTARLARDA ARTIŞLAR YAŞANABİLİR

Alp, şunları kaydetti: “Son birkaç gündür havaların soğuk gitmesi şimdilik Antalya üreticisini fazla etkilemedi. Akabinde havaların daha da soğuması ve sıcaklıkların sıfırın altına düşmesine ihtimal vermiyoruz. Yalnız Korkuteli tarafında sıfırın altına inerse, meyveler çiçeklenme döneminde olduğu için zarar görür. Örneğin domatesin ermesi gecikebilir. Bu da fiyatlara 5 ila 10 kuruş arasında bir artış getirebilir" dedi.

Domateste fiyatların rayına oturduğunu ifade eden Alp, “1.80 ile 2.50 TL arası oynuyor. Bu istikrarın devam edeceğini düşünüyoruz. Patlıcan, biber ve salatalık fiyatlarında düşüş var" diye konuştu.