Nevşehir Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Altınışık, geçtiğimiz hafta sonu Konya'da yapılan 'İç Anadolu Bölgesi Koordinasyon ve Sektörel Ortak Akıl Toplantısı'nda Bakan Çelik'e Nevşehirli çiftçilerin elektrik ve Tarım Kredi Kooperatifine olan borçları ile ilgili bilgi verdi.

Hüseyin Altınışık, Konya'da yapılan Sektöre Ortak Akıl Toplantısını değerlendirdi.

Aksaray, Ankara, Çankırı, Eskişehir, Karaman, Kayseri, Kırıkkale,Kırşehir, Konya, Nevşehir, Niğde, Sivas ve Yozgat olmak üzere bölgedeki toplam 13 ilin katılımıyla Konya'da düzenlenen İç Anadolu Bölgesi Ortak Akıl Toplantısı'na Nevşehir Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Altınışık ve Yönetim Kurulu Üyeleri Nevşehir'i temsilen katıldılar.

Altınışık, toplantıda patates, üzüm, kabak çekirdeği, fasulye hakkında Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'e bilgi verdi.

Nevşehirli çiftçilerin elektrik ve tarım kredi kooperatifine olan borçları ve hacizli olmalı konusunda da bilgi veren Altınışık, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'e ve Nevşehir milletvekillerine patateste ton başı 50 TL teşvik çıkardıkları için de teşekkür etti.

Bakan Çelik, bunları ilgili müdürlerine tek tek not aldırarak çözüm bulacağına söz verdi. Nevşehir Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Altınışık, Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz, Ebubekir Gizligider ve Murat Göktürk'e desteklerinden dolayı teşekkür ettiğini söyledi.

Kaynak:fibhaber.com