Çiftçinin ve tarım sektörünün ciddi sorunları ortada dururken, Bayraktar'ın medyada çıkan haber sayısı ile övünmesi dikkat çekti. TZOB'un web sayfasından yapılan açıklamada, TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar'ın, 2013, 2014, 2015 yıllarında olduğu gibi 2016 yılında da yazılı basında Türkiye birincisi olduğu belirtildi.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

Bayraktar, hem işadamları hem de meslek kuruluşu, konfederasyon başkanları listesinde birinci sırada yer aldı. Şemsi Bayraktar'ın yıl içindeki açıklama, basın toplantısı, faaliyet ve temasları 14 bin 62 haberle yazılı basında yer buldu.

Medya Takip Merkezi (MTM) verilerine göre, medyada öne çıkan işadamları ile şirket yöneticiliği ve sivil toplum kuruluşu (STK) başkanlığını bir arada yapan iş adamları, sivil toplum, meslek kuruluşları, konfederasyon başkanları arasında TZOB Genel Başkanı Bayraktar, 14 bin 62 haberle birinci oldu. Bayraktar, televizyonlarda 411, internet medyasında 18 bin 141 haberle yer aldı. Şemsi Bayraktar'ın toplamda 32 bin 614 haberle medyada yer buldu.