Neredeyse tüm tarım ürünlerini ithal ettiğimiz şu günlerde, çiftçiler günü de ithal adetlerle “türkülü çalgılı" ve beylik laflarla geride bırakıldı... Çiftçinin ve çiftçiliğin kan ağladığı, tarım ürünlerinin tarlada değil gümrük kapılarında yetiştiği Türkiye'de, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü ilginç görüntülere sahne oldu. Dünya Çiftçiler Günü'nde Ankara'da düzenlenen çiftçi konseri, tarım konusunda yetkili makamlarımızın ülkemizin tarım ve çiftçiye yönelik sorunlarından ne denli uzak olduğunu gözler önüne serdi.

Konserden sonra evli evine köylü köyüne

Türkiye Ziraat Odaları Birliği yani çiftçilerin çatı kuruluşu TZOB, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü nedeniyle Ankara'da Anadolu Meydanı'nda bir etkinlik düzenledi. TZOB başkanı öneri ve taleplerini sıralarken çaydan fındığa, etten süte çiftçinin yaşadığı sorunları bir kez daha dillendirdi. Üretime mutlaka destek verilmesini yine yeniden gündeme getiren başkanın konuşmasının ardından sahneye çıkan Mustafa Ceceli ve Sevcan Orhan türküler, şarkılar dillendirdi. Bir daha ki çiftçiler gününde buluşmak üzere evli evine köylü köyüne döndü...

BAKANDAN TEMENNi: ÇİFTÇİLERİMİZİN ÜRÜNLERİNİN PARA ETMESİNİ İSTİYORUZ

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, çalışan, toprağı işleyen bütün çiftçilerin gününü kutladı. Tüfenkci, “Özellikle çiftçilerimizin yetiştirdiği ürünlerin piyasaya ve pazara uygun ürünler olması gerekiyor. Bunun da planlamasının yapılması gerekiyor. Biliyoruz ki satamadığınız hiçbir ürün sizin değildir. Dolayısıyla çiftçilerimizin ürünlerinin para etmesini istiyoruz" dedi.