Bayramiç Ziraat Odası 2015 yılı faaliyet raporunu üretici ile paylaştı. Üreticinin sorunlarının masaya yatırıldığı toplantıda kurumlar üreticiyi bilgilendirdi.

Bayramiç Ziraat Odası 2015 yılı faaliyet raporunu üretici ile paylaştı. Halk Eğitim Merkezi salonunda yapılan toplantıda açılış konuşmasını yapan Bayramiç Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Pehlivan, Bayramiç Beyazı'nın AB ülkelerinde de satılabilmesi için girişimlerinin son safhaya geldiğini ifade etti.

COĞRAFİ İŞARET SON NOKTAYA GELDİ

Pehlivan "Bayramiç Beyazını yurtdışına gönderebilmek için başlattığımız Avrupa Birliği Coğrafi İşaret Tescil Belgesi alabilmek için başlattığımız çalışmalar son safhaya geldi. Gelecek yıllarda ürünümüz yurtdışındaki raflarda yerini alacak. Zeytin ve elma üreticilerinin karşı karşıya olduğu hastalıklarla ilgili çalışmalarımızı üreticilerle paylaştık. Bilindiği gibi kamuda çalışanlar yıpranma payı hakkı bulunmakta. Çiftçimizde sabah altıda evinden çıkıp, akşam havanın kararması ile evine geri dönüyor. 76 milyon nüfusun gıda ihtiyacını karşılıyoruz. Bunun yanı sıra yıllık ülkemize ziyarete gelen 30 milyon turistinde gıda ihtiyacını karşılamaktayız. Çiftçimizin de kıdem tazminatı hakkının olması gerekiyor. Bu doğrultuda çalışmalarımız sürmekte" dedi.

Toplantıya TZOB Yönetim kurulu üyesi Hüseyin DARCAN ve Oda başkanları katıldı. Sosyal Güvenlik Kurumundan Nilgün Coşkun ise üretici ve katılımcıları sosyal güvenlikle ilgili bilgilendirdi. İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü görevlisi Vural Keskin, Tarımsal Arazilerin devir işlemleri ilgili bilgilendirdi. Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumundan Cem Akşit IPART proğramı ile ilgili bilgilendirdi. Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği adına Bekir Sıtkı Ayağ ve Ziraat Bankası Bayramiç şube Müdürü Atilla Çelik tarımsal kredi ile ilgili soru cevap şeklinde çiftçileri bilgilendirdi. Etkinlik sonunda katılımcılara ve halka pilav ikramında bulunuldu.