Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, 15 Temmuz tarihinin, demokrasi açısından kara bir leke olarak tarihe geçtiğini bildirerek, “Ancak bu tarih bundan böyle, demokrasi şehitlerinin ve milletin devletiyle bir ve tek vücut olarak kendi iradesine sahip çıktığı bir tarih olarak da anılacaktır” dedi.

Bayraktar, yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

Darbe girişiminin başından beri ortaya koyduğumuz ve bu girişimin hemen ardından bütün camiamızla da paylaştığımız gibi, milletin iradesi dışında hiçbir irade kabul etmiyoruz.
Temsil etmekten büyük onur duyduğumuz ve Türkiye'mizin en büyük meslek örgütü Türkiye Ziraat Odaları Birliği olarak demokrasinin ve millet iradesi önündeki her türlü meşakkat ve musibetle bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da büyük bir azim ve kararlılıkla durmaya devam edeceğiz.

Devleti ve milleti kendinden küçük gören bir avuç grup dün boyunun ölçüsünü almıştır. Vatanı için gerektiğinde gözünü kırpmadan canını vermekten çekinmeyen bu millet, topyekûn iradesine sahip çıkmış ve darbe heveslilerine en ağır cevabı vermiştir.

Bütün milletimize ve devletimize, ele ele verilerek bertaraf edilen bu darbe girişimi nedeniyle geçmiş olsun diyor, demokrasi şehitlerimize Allah'tan rahmet, bütün yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.”