TZOB'u ziyaret etmekteki temel amaçlarının tarım sektörü hakkında daha iyi bilgi almak ve bu bilgiler ışığında doğru bir siyasi tavır ortaya koymak olduğunu belirten Akşener, “Gözlemlerimiz, okumalarımız ışığında daha gerçekçi, kamuoyunu tatmin eden, mecliste konuşulabilir, sorun çözebilir tavır alabilmek amacıyla ziyaret ettik. Bizleri bilgilendiren, bizlerin bilmediği çok farklı önerilerle dikkatimizi çeken Sayın Başkan ve arkadaşlarına teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

İŞSİZLİK HAD SAFHADA

Çiftçi bir aileden geldiğini, seçim zamanı şehirler arası yolculuk yaparken gördüğü bir durumun kendisini endişelendirdiğini anlatan Akşener, şunları söyledi: "Seçim zamanı gittiğim yerlerde hiç ekili alan görmedim. Hiç küçükbaş hayvan sürüsü görmedim. Seçim döneminde 50 il gezdim. Iğdır ile Kars arasında yaklaşık 79 hayvanın olduğu bir sürü ile 80 civarında büyükbaşın olduğu iki sürü gördüm. Bir şehre uçakla gittik, diğer şehirleri karayoluyla gezdik. Iğdır çok şaşırtmıştı beni. Kayısısı meşhurdur. Kayısı bahçelerinin tümü eskimişti, budanmamıştı. Ağaçlarda meyve duruyordu, toplanmamıştı. Orada sordum, 'endüstriyel anlamda bir yatırım var mı?' Yok. İşsizlik gençler açısından had safhada olan bir problem. Gıda manasında eksiğimiz var ve stratejik olarak tarıma bakmamız gerektiğini gözümle gördüm."

GIDA İHTİYACIMIZI ERTELEME ŞANSIMIZ YOKTUR

TZOB Genel Başkanı Bayraktar da Akşener'in Türkiye Ziraat Odaları Birliği'ni ziyaret ederek hem teşkilata hem de Ziraat Odalarına kayıtlı 5 milyon üyeye kıymet verdiklerini gösterdiğini söyledi. Tarım sektörünün muhalefet partilerinin gündeminde olmasının sektörün sorunlarına büyük katkı sağlayacağına olan inancını dile getiren Bayraktar, şunları söyledi: “Tarım sektörü çok önemli bir sektör. Bugün 81 milyon nüfusumuzu besliyoruz. 40 milyon turisti besliyoruz. Yetmiyor 5 milyon mülteciyi besliyoruz. 17 milyar dolarlık ihracat yapılmasını sağlıyor ve sektörde de 6 milyona yakın istihdam yapıyoruz. İşsizliği de yaklaşık 1,9 puan aşağı çekiyoruz. Her ihtiyacımızı erteleyebiliriz. Araba ihtiyacımızı beyaz eşya ihtiyacımızı hatta giyindiğimiz elbise ihtiyacımızı dahi erteleyebiliriz ancak gıda ihtiyacımızı erteleme şansımız yoktur. Gıdayı alamazsak yaşayamayız.”