Çİftçi örgütünün başkanı TZOB Başkanı Bayraktar'ın aldığı 600 bin liralık Audi A8 makam arabasıyla ilgili ilginç detaylar gelmeye devam ediyor. Milli Gazete, kendilerine değil de Akyazı'daki yerel haber sitelerine gönderdiği açıklama ile makam arabası haberinin 'maksatlı yapıldığını' ileri süren Bayraktar'a cevap verdi. Tarımsal desteklerin kanuna aykırı bir şekilde ödenmesine rağmen TZOB'un buna sessiz kalmasını eleştiren gazete, "Madem çiftçiye hizmeti bir ibadet olarak görüyorsunuz… Çiftçi için büyük maddi ve manevi fedakârlıklarda bulunuyorsunuz… O zaman tarım destekleri çiftçiye yıllardır kanuna aykırı bir şekilde ödeniyor, neden göz yumuyorsunuz? CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu da genel kurulunuzda açık açık söyledi; 'Götürün mahkemeye kesinlikle kazanırsınız' dedi… Hizmet için neyi bekliyoruz sayın Başkan!" dedi.

MAKAM ARABASI YAZISINDA DİKKAT ÇEKEN BAŞLIKLAR

A8'in sesi Akyazı'dan geldi!

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB), Milli Gazete'de en fazla haberi çıkan örgütlerin başında geliyor. Genel Başkan Şemsi Bayraktar'ın açıklamaları çoğu zaman ekonomi sayfamızın ya manşet ya da ikinci haberidir. Sayın Başkan Bayraktar da Milli Gazete'nin bu hassasiyetinin çok iyi farkında.

Sonuçta tarım; çiftçisiyle, üretimiyle ülkemizin en hassas sektörünü oluşturuyor ve 77 milyonu doğrudan ilgilendiriyor. Bundan dolayı da gazetemiz tarım, çiftçi ve onun en önemli örgütü olan TZOB'a özel bir hassasiyet gösteriyor.

Şimdi bunları niye anlatıyorum…

Malumunuz geçtiğimiz günlerde TZOB Başkanı Bayraktar, bu sefer aldığı lüks makam aracıyla gazetemizde manşet olmuştu. TZOB'un 'Çalışma ve Mali Raporu'na göre Bayraktar, 2014 yılında kendisine tam 594 bin lira ödeyerek lüks bir makam arabası almış. Biz de bunu çiftçi ve Türkiye ile paylaşmıştık.

Sonuçta çiftçinin durumu ortada… Bir tarafta doğal afetler bir tarafta ise politikasızlık, girdi maliyetlerinin yüksekliği, desteklemelerin yetersizliği ve alın terinin karşılığını alamaması…

Yani bir dokun bin ah işit!

Şimdi tarım ve üretimi bu kadar sorunlu olan bir ülkede çiftçi örgütünün başkanı 594 bin lira verip makam arabasını yenileyebiliyorsa gazeteci için bu bir haberdir! Ve biz de mesleğimizin gereğini yaptık.

BAYRAKTAR MAKAM ARABASI AÇIKLAMASINI HABERİ YAPAN GAZETEYE DEĞİL MEMLEKETİNDEKİ YEREL SİTELERE GÖNDERDİ

Manşet haberimize TZOB'dan hiçbir açıklama gelmedi. Ama daha sonra öğrendik ki Şemsi Bayraktar, kendi memleketindeki (Sakarya/Akyazı) birkaç tane haber sitesine bir açıklama göndermiş. Açıklamanın içeriği kadar gönderiş şekli de dikkat çekici…

Sanki Milli Gazete'ye konuyla ilgili bir açıklama yapılmış gibi bu sitelere değerlendirme yapılmış. Gazetemize böyle bir açıklama gönderilmediği halde neden böyle bir şeye ihtiyaç duyuldu anlamış değilim.

Şimdi gelelim açıklamanın içeriğine…

Başkan Bayraktar, makam arabası haberinin kasıtlı olduğunu belirtmiş ve kasıtlı olarak bu haberi yapan kişiyi yani beni Allah'a havale etmiş!

KİM KASITLI?

Allah aşkına Milli Gazete'nin çiftçinin en önemli örgütü olan TZOB ve Bayraktar'a karşı nasıl bir kastı olabilir? Bir kastımız olsa Bayraktar'ın açıklamaları gazetemizde bu kadar yer bulabilir mi? Yukarıda da bahsettiğim üzere Milli Gazete, en fazla 'Bayraktar' haberinin çıktığı gazetelerin başında geliyor. Demek ki kasıtlı olan biz değilmişiz!

Başkan Bayraktar, TZOB'dan maaş almadığını belirterek 594 bin liralık lüks makam arabasını kendince savunmaya çalışmış. Hatta TZOB'dan maaş alanlar, nasıl bir maaş alıyorlarsa başkan aynen şunu söylemiş; “TZOB kasasında kalan bu parayı almış olsaydım şahsıma bir değil, 3 tane Audi A8 alabilirdim!

Burada şunu da belirtmemiz gerekiyor. Sayın Başkan istese de TZOB'dan maaş alamaz. Çünkü bildiğim kadarıyla kendisi aynı zamanda Sosyal Güvenlik Kurumu'nun yönetiminde olduğu için sadece bir yerden maaş alabilir. Hem Sosyal Güvenlik Kurumu'nda bulunduğu görevden hem de TZOB'dan maaş alamaz!

TARIMSAL DESTEKLERDEKİ KANUNSUZLUĞA NEDEN DAVA AÇMIYORSUNUZ?

Diğer yandan sayın Başkan; 'Çiftçimize hizmeti bir ibadet olarak görüyorum' demiş…

Doğrudur… Bu cümlesini eleştirecek değilim…

Ancak burada şunu söylemem gerekiyor;

Madem çiftçiye hizmeti bir ibadet olarak görüyorsunuz… Çiftçi için büyük maddi ve manevi fedakârlıklarda bulunuyorsunuz…

O zaman tarım destekleri çiftçiye yıllardır kanuna aykırı bir şekilde ödeniyor, neden göz yumuyorsunuz?

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu da genel kurulunuzda açık açık söyledi; 'Götürün mahkemeye kesinlikle kazanırsınız' dedi…

Hizmet için neyi bekliyoruz sayın Başkan!