Türkiye Tohumcular Birliği' (TÜRKTOB) 10-11 Aralık 2016 tarihinde yapılan 9. Olağan Genel Kurulu sonucunda seçilen yeni yönetim kurulu, ilk toplantısını 27 Aralık günü gerçekleştirdi. Toplantıda alınan karara göre, Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Yılmaz olurken, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yıldıray Gençer, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Aykut Hacıoğlu ve üyeler Gürsel Tanrıver, Savaş Akcan, Cahit Özer ve Miktat Olgun olarak belirlendi.

SEÇİMLER ANLAŞTIKLARI GİBİ SONUÇLANDI!

TÜRKTOB'daki seçimler, eski Başkan Yıldıray Gençer ile TSÜAB Yönetim Kurulu Başkanı Burhanettin Topsakal'ın anlaştığı şekilde sonuçlandı. Tarımdan Haber olarak 20 Aralık'ta 'TÜRKTOB Başkanlığında anlaştılar!' başlığı ile yaptığımız haberde bu anlaşmaya dikkat çekmiştik.

TÜRKTOB'daki seçim sonuçları tohumculuk sektörü için iki açıdan önem taşıyor. TÜRKTOB Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Yılmaz ile sayman üye Aykut Hacıoğlu'nun Tarım Kredi'den gelmesi dikkat çekerken, bu tablo özel sektördeki firma sayısıyla övünülen tohumculuk sektöründe tartışmaları da beraberinde getirecek.

KİM YÖNETECEK?

Diğer yandan TÜRKTOB'u kim yönetecek? Yani TÜRKTOB'un siyah Mercedes makam arabasını kim kullanacak? Yönetim Kurulu Başkanı seçilen Kamil Yılmaz mı yoksa Başkan Yardımcısı olan Yıldıray Gençer mi?

Tohum Sanayicileri ve Üreticileri Alt Birliği (TSÜAB) Yönetim Kurulu Başkanı Burhanettin Topsakal ile Yıldıray Gençer arasındaki ittifak TÜRKTOB'un yeni başkanının belirlenmesinde etkili olurken, bu ittifaktan dolayı başkan yardımcısı seçilse de TÜRKTOB'u asıl Yıldıray Gençer'in yöneteceği iddia ediliyor.

Bunun yanında TSÜAB Yönetim Kurulu Başkanı Burhanettin Topsakal ile TÜRKTOB Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Yılmaz'ın TAREKS'ten gelmesi ve Burhanettin Topsakal'ın TAREKS'te Genel Müdür, Kamil Yılmaz'ın ise Genel Müdür Yardımcısı olması, bu iddiaları daha da kuvvetlendiriyor.

TARIM KREDİ-İTHALATÇI İTTİFAKI!

TÜRKTOB'daki başkanlık yarışında Tarım Kredi'nin tohumda tamamen ithalatçı olan bir firma ile ittifak yapması da dikkat çekti. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tohumda 'Milli ve Yerli Üretim' vurgusu yaparken, hükümet 'Milli Tarım Projesini' açıklarken çiftçinin en önemli kuruluşu olan Tarım Kredi'nin, tohumda ithalatçı bir firma ile ittifak yapması manidar bulundu.