TÜRKTOB Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Yılmaz'ın başkanlığında yapılan, 'İstişare Toplantısı' toplantısına, TÜRKTOB Yönetim Kurulu, Alt Birliklerin Yönetim Kurulu Başkanları, Yönetim Kurulu Üyeleri ve diğer yöneticiler katıldı.

TÜRKTOB Başkanı Kamil Yılmaz, planın uygulanması için kısa, orta ve uzun vadede tüm Alt Birliklerin üzerlerine düşen görevleri yapmaları gerektiğini ifade etti.

Konu ile ilgili TÜRKTOB'tan yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

“TÜRKTOB tarafından TÜBİTAK- TÜSSİDE'nin katkılarıyla hazırlanan ve kamuoyu ile paylaşılan Tohumculuk Sektörü Ulusal Strateji Geliştirme Projesi sonucunda ortaya çıkan Stratejik Planın uygulanması İstişare Toplantının ilk gündem maddesini oluşturdu. TÜRKTOB tarafından akredite olmuş ve bağımsız Ulusal Tohum ve Bitki Sağlığı laboratuvarının kurulması ve tüm Alt Birlikleri bünyesinde toplayacak bir kurumsal hizmet binasında faaliyetlere devam edilmesi tartışılan diğer konulardı. Toplantıda, TÜRKTOB Hakem Kurulu'nun işlevi ve daha etkin çalışması, Tohumculuk Kanununda ve alt mevzuatlarda yapılması gereken değişiklikler, AR-GE çalışmalarının finanse edilmesi, tohumluk üretiminin arttırılması, destekleme politikaları, piyasa denetimi ve kontrol mekanizmaları ile ilgili Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile yapılan görüşmeler, tohumculuk firmaları ve yetiştiriciler arasında yapılan sözleşmelerin içeriği, tohumculuk faaliyetleri yürütülürken ödenen resmi ücretler detaylarıyla gündeme geldi.”

Kaynak: TÜRKTOB