TÜRKTOB'un Alt Birlikleri ile birlikte açtığı ve üreticiler başta olmak üzere sektör temsilcilerinin yoğun ilgi gösterdiği standında, üreticilere yönelik eğitsel döküman dağıtıldı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mehmet Hadi Tunç, Fuarın açılışında yaptığı konuşmada, tarımın, toprağın insanla ve bilgiyle buluşmasının bir neticesi olduğunu söyledi. Tunç "Tarımsal faaliyetlerin ihmal edilmemesi gereken en önemli konularından biri de sürdürülebilirlik olmalıdır" dedi.

Önder Çiftçi Projesi Genel Başkanı ve DLG Fuarcılık Müdürü Nezih Suyaran da Önder Çiftçi Projesi'nin yaklaşık 27 yıldır faaliyet gösterdiğini belirterek, "27 yılda hem tarımsal yayın ve danışmanlık anlamında, hem üretim anlamında hem kendi çeşitlerimizi bölgemize ve ülkemize çok değerli katkılar sunduğumuzu düşünüyorum. İşte fuarcılık da, esasında eğitim ve bilgilenmenin en fazla yapıldığı yerlerden biri" diye konuştu.

Açılışa, Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu, AK Parti Tekirdağ Milletvekilleri Mustafa Yel ve Ayşe Doğan, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ile akademisyenler ve çiftçiler katıldı.