YORUMU GEREKÇE GÖSTEREREK HABERİN TAMAMINA ERİŞİM ENGELİ İSTEDİ!

ANKARA 1. SULH CEZA HAKİMLİĞİ'NİN KARARI İÇİN TIKLAYIN

TSÜAB Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Burhanettin Topsakal, 'Tohumda Aşırı Harcama Tepki Çekti!' haberimize yapılan bir yorumu gerekçe göstererek haberin tamamına erişim engeli istedi. Mahkeme de Topsakal'ı haklı bularak söz konusu haberimize erişim engeli kararı verdi. Ancak Topsakal'ın başvuru talebi dikkat çekti.

TSÜAB Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Burhanettin Topsakal, 1. Sulh Ceza Hakimliği'ne başvurarak; bir yorumda kişilik haklarının ihlal edildiğini gerekçe göstererek, 'Tohumda aşırı harcama tepki çekti!' haberine erişimin engellenmesini talep etti.

YORUM BAHANESİ Mİ?

Kişilik haklarının ihlal edildiği gerekçe gösterilen yoruma erişimin engellenmesi talep edilmesi gerekirken, Topsakal'ın mahkemeden haberin tamamına erişimin engellenmesini talep etmesi dikkat çekti.

BÜTÇEDEKİ AŞIRI HARCAMANIN TOHUMCULUK SEKTÖRÜNE NASIL BİR GERİ DÖNÜŞÜ OLACAK?

Bilindiği üzere; Tohum Sanayicileri ve Üreticileri Alt Birliği'nin genel kurulunda bütçe harcamaları üyelerin tepkisini çekmişti. 6.4 milyon lira bütçe gelirinin neredeyse tamamını (5,4 milyon lirasını) harcayan TSÜAB yönetimi, Genel Kurul'da; “Bu harcamaların ülke tohumculuk sektörüne nasıl bir geri dönüşü olacak?" tepkisi ile karşılaşmıştı. Mali raporu sunan Topsakal, bu soruya bir cevap veremezken harcamaların kanunlara uygun yapıldığını savunmakla yetinmişti. Ancak TSÜAB üyeleri bu savunmaya da tepki göstermişti.

YÖNETİM OLARAK GEZMİŞLER!

Genel Kurul'da, TSÜAB yönetiminin yurt dışı programlarına tam kadro katılmalarına da tepki gösteren üyeler, “Bizler firmalar olarak telefon harcamalarımızın bile hesabını yapar hale gelirken TSÜAB yönetimi iki kişinin gitmesi gereken yurt dışı gezilerine hep birlikte gidiyor" eleştirisinde bulunmuştu.

Bir takipçimizin yaptığı yorum gerekçe gösterilerek 25 Haziran'da yaptığımız ve Ankara 1'nci Sulh Ceza Hakimliği tarafından erişimi engellenen haber şöyle;


ÖZEL HABER

YÖNETİM OLARAK GEZMİŞLER!

Tohum Sanayicileri ve Üreticileri Alt Birliği'nin genel kurulunda bütçe harcamaları tepki çekti. 6.4 milyon lira bütçe gelirinin neredeyse tamamını (5,4 milyon lirasını) harcayan TSÜAB yönetimi, “Bu harcamaların ülke tohumculuk sektörüne nasıl bir geri dönüşü olacak?" tepkisi ile karşılaştı. Genel kurulda TSÜAB yönetiminin yurt dışı programlarına tam kadro katılmalarına da tepki gösteren üyeler, “Bizler firmalar olarak telefon harcamalarımızın bile hesabını yapar hale gelirken TSÜAB yönetimi iki kişinin gitmesi gereken yurt dışı gezilerine hep birlikte gidiyor" eleştirisinde bulundu.

BÜTÇE GİDERLERİ DİKKAT ÇEKTİ

Tohum Sanayicileri ve Üreticileri Alt Birliği (TSÜAB) olağan genel kurulu Ankara'da başladı. TSÜAB Yönetim Kurul Başkanı Yıldıray Gençer'in açılış konuşmasıyla başlayan genel kurula sunulan bütçe giderleri dikkat çekti.

ÜLKE TOHUMCULUĞUNA NASIL BİR YATIRIM YAPILDI DA BU KADAR PARA HARCANDI?

2015 yılında üyelerinden başta binde üç komisyon olmak üzere farklı kalemlerden toplam 6.4 milyon lira gelir elde eden TSÜAB, bu gelirlerin ise 5.4 milyon lirasını harcadı. Harcamaların çok yüksek olması genel kurulda tartışmalara neden oldu. TSÜAB üyeleri, alt birliğin giderlerinin bu kadar yüksek olmasını eleştirirken, “ülke tohumculuğuna nasıl bir çalışma yapıldı da bütçeden bu kadar para harcandı?" tepkilerinde bulundular.

YÖNETİMİN SAVUNMASI DA TEPKİ ÇEKTİ

TSÜAB Yönetim Kurulu adına Mali Raporu sunan Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Burhanettin Topsakal, tepkiler üzerine; yapılan harcamaların kanuna uygun ve yönetim kurulu kararıyla yapıldığını belirterek kendisini savundu.

YAPILAN HARCAMALARIN TOHUMCULUK SEKTÖRÜNE NASIL BİR DÖNÜŞÜ OLACAK?

Bu savunmaya tepki gösteren üyeler, “Biz bu harcamaların kanunsuz yapıldığını söylemiyoruz. Alt Birlik, bir yılda 5,4 milyon lira harcamışsa bunun tohumculuk sektörüne nasıl bir dönüşü olacak bunu bilmemiz gerekiyor" tepkisinde bulundu.

'YURT DIŞI GEZİLERİNE HEP BİRLİKTE GİDİYORSUNUZ' ELEŞTİRİSİ

Diğer yandan TSÜAB üyelerinin yurt dışı gezileri de tartışma konusu oldu. Bir TSÜAB üyesi, kendilerinin piyasadaki sıkıntılardan dolayı yönettikleri şirketlerde telefon giderlerini bile hesap etmeye başladıklarını belirtti. Ancak TSÜAB yönetiminin yurt dışı gezilerine tam kadro katıldıklarını ifade eden TSÜAB üyesi, “Bizler bu tasarrufu yaparken, gönül isterdi ki TSÜAB yönetimi de yurt dışı programlarında aynı duyarlılığı göstersin. Harcama kalemlerinin bu kadar yüksek olduğu bir ortamda yurt dışı programlarına genel sekreter ile birlikte yönetimden bir kişi daha katılabilir. Bu programlara yönetimin tam kadro gitmesini doğru bulmuyorum" dedi.

SEÇİMDE İKİ LİSTE YARIŞACAK

TSÜAB'ın genel kurulunda yarın iki listenin yarışması bekleniyor. TSÜAB Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Burhanettin Topsakal ile Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ayhan Atalay iki ayrı liste çıkaracak. Mevcut Yönetim Kurulu Başkanı Yıldıray Gençer, üçüncü dönem olduğu için Başkan adayı olamazken, Burhanettin Topsakal'ın listesinde yer alıyor.