TÜRKTOB Yönetim Kurulu Başkanı Yıldıray Gençer, Bu proje ile Türk tohumculuk sektöründe yenilikçilik perspektifiyle; üretim, verimlilik ve ihracatın daha da artacağını kaydetti.

Türkiye Tohumcular Birliği (TÜRKTOB) ile TÜBİTAK - Türkiye Sanayi Sevk ve İdare Enstitüsü (TÜSSİDE) arasında 25.11.2015 tarihinde İstanbul'da ''Tohumculuk Sektörü Ulusal Strateji Geliştirme Projesi'' imzalandı.

Proje açılış toplantısında konuşan TÜRKTOB Başkanı Yıldıray Gençer, 2006 yılında yayınlanan Tohumculuk Kanunu ile kurulan Türkiye Tohumcular Birliği ve alt birliklerin Türk tohumculuk sektörüne büyük hizmetler vermeye devam ettiğini söyledi.

TÜBİTAK - TÜSSİDE ile birlikte yapılacak ''Tohumculuk Sektörü Ulusal Strateji Geliştirme Projesi''ile son yıllarda büyük bir ivme ile her alanda büyüyen tohumculuk sektörünün artık daha etkin strateji ve politikalarla yoluna devam etmesi gerektiğini kaydeden TÜRKTOB Başkanı Gençer: '' Bu proje ile Türk tohumculuk sektöründe yenilikçilik perspektifiyle; üretim, verimlilik , ihracat ve ülkemizin rekabet gücünü artacak , Türkiye bölgesinde lider ülke olacak'' şeklinde konuştu.

İstanbul'da gerçekleşen proje açılış toplantısı TÜRKTOB Genel Sekreteri Dr. Muhteşem Torun ve TÜSSİDE'den Uzman Araştırmacı Yasemin Bülbül'ün sunumları ile devam etti. Ardından projenin tanımı, stratejik yönetim, mevcut durumunun analizi, tohumculuk sektörü ulusal stratejisinin oluşturulması başlıklarından oluşan uygulamaların detayları tartışıldı.

TÜRKTOB Başkanı Yıldıray Gençer ve TÜSSİDE Başkanı ve Müdürü Tezer Battal tarafından imzalanan ''Tohumculuk Sektörü Ulusal Strateji Geliştirme Projesi'' kapsamında 15 ay boyunca çalıştaylar, derinlemesine görüşmeler, paydaşlarla anket çalışmaları, modelleme faaliyetleri, yurt içi ve yurt dışı çalışma ziyaretleri, rekabetçilik ve ihtiyaç analizleri yapılacak.

''Tohumculuk Sektörü Ulusal Stratejisi'' son haline getirildikten sonra tüm paydaşlara ve kamuoyuna duyurulacağı belirtildi.