ÖZEL HABER

Türkiye Tohumcular Birliği (TÜRKTOB)'a bağlı SÜSBİR ve FÜAB'ın 16-17 Temmuz'da genel kurullarının ikinci toplantısı yapılacaktı. Darbe girişiminden dolayı can güvenliklerinin bulunmadığı gerekçe gösterildi ve bir tutanak tutularak genel kurul toplantısı yapılmadı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, halkı meydanlara davet ederken ve milyonlarca insan sokaklarda iken SÜSBİR ve FÜAB yönetiminin can güvenliği bulunmadığı gerekçesiyle genel kurullarını yapmamaları tartışmaları da beraberinde getirdi.

Çünkü Tohumculuk Kanunu'na göre 16-17 Temmuz'daki genel kurul toplantılarının yapılmaması SÜSBİR ve FÜAB'ın feshedilmesi anlamına geliyordu. Bunun önüne geçmek için ya genel kurulun yapılması ya da ülkenin içinde bulunduğu durum göz önünde bulundurularak alt birliklerin genel kurullarının ileri bir tarihte yeniden yapılabilmesi için olağanüstü hal kapsamında bir kararın çıkartılması gerekiyordu. Genel kurul toplantısı can güvenliği gerekçe gösterilerek yapılmadığı gibi olağanüstü hal kapsamında da bir girişimde bulunulmadı.

Gelinen noktada Tohumculuk Kanunu'na göre feshedilmesi gereken SÜSBİR ve FÜAB'da, yönetimin kararı ile genel kurul süreci hiç bir şey olmamış gibi yeniden başlatıldı.

TSÜAB SEÇİMLERİNDE DE KANUN ÇİĞNENMİŞTİ!

Tohumculuk Kanunu, TÜRKTOB Yönetim Kurulu Başkanı Yıldıray Gençer'in Tohum Sanayicileri ve Üreticileri Alt Birliği (TSÜAB)'a seçildiği ilk dönemde de çiğnenmişti. Yıldıray Gençer'in kanuni yeterliliği olmadığı halde TSÜAB'a başkan olduğu ortaya çıkmıştı.