Türkiye Tohumcular Birliği (TÜRKTOB) Başkan Yardımcısı ve Tohum Dağıtıcıları Alt Birliği (TODAB) Başkanı Ayhan Bilgin,sertifikalı tohum kullanımının önemine dikkat çekti.

Bilgin, sertifikalı tohum kullanımının yaygınlaşması konusunda gayret gösterdiklerini belirterek, “Sertifikalı tohum kullandığınızda tam olarak istediğiniz ürünü alırsınız. Çeşit saflığı sağlarsınız ve yüzde 25'e kadar verim artışı sağlar. Daha az zirai mücadele yapar, paradan ve zamandan tasarruf eder, yüksek kazanç sağlarsınız'' dedi.

Sertifikalı tohumlukların mutlaka TODAB üyesi bayilerden alınması gerektiğini dile getiren Bilgin, sertifikalı tohum kullanan üreticilerin Bakanlık tarafından desteklendiğini de hatırlattı.

TODAB çatısı altında örgütlenen tohumluk bayilerinin yaşadıkları sorunları da yerinde görerek çözüm ürettiklerini ifade eden Bilgin, bu kapsamda geçtiğimiz Ocak ayında İstanbul'da Bakanlık İl Müdürleri ile bir toplantı yaptıklarını anımsatarak, ikinci toplantıyı ise Konya'da gerçekleştirdiklerini ve bu toplantılara periyodik olarak devam edeceklerini kaydetti.

TARIMDAN HABER