ÖZEL HABER

Süs Bitkileri Üreticileri Alt Birliği (SÜSBİR) Başkanı Ahmet Dündar hakkında Tarım Reformu Genel Müdürlüğünün ihbarı üzerine Yalova Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ceza davası açıldı. Dündar, mahkeme tarafından suçlu bulunursa, bulunduğu görevden ayrılmak zorunda kalacak.

TÜRKTOB'a bağlı birliklerden olan SÜSBİR'de büyük bir şok yaşanıyor. SÜSBİR Başkanı Ahmet Dündar, kendisinin yaptığı ihbardan dolayı mahkemede yargılanacak.

BAŞKANLIĞINDA YAPILAN SEÇİMLERİ İHBAR ETTİ!

Ahmet Dündar, Yalova İli İç ve Dış Mekan Süs Bitkileri Üretici Birliği'nin 28 Şubat 2016'da yapılan seçimlerinde üye olmayanlara oy kullandırıldığı ve üye olmayan kişilerin yönetime seçildiği iddiasıyla Tarım Reformu Genel Müdürlüğü'ne suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusu üzerine Tarım Reformu Genel Müdürlüğü yaptığı incelemede Dündar'ı haklı bularak Yalova Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu. Başsavcılıkta Yalova İli İç ve Dış Mekan Süs Bitkileri Üretici Birliği'nin yönetiminde bulunun bütün isimler hakkında Yalova Asliye Ceza Mahkemesine dava açılmasına karar verdi.

Hakkında dava açılan isimlerin başında ise Tarım Reformu Genel Müdürlüğüne suç duyurusunda bulunan Ahmet Dündar'ın bulunması dikkat çekti. Dündar, seçimlerde hile yapıldığını iddia ettiği genel kurulda Yalova İli İç ve Dış Mekan Süs Bitkileri Üretici Birliği'nin Genel Başkanlığı'nı yapıyordu. Bundan dolayı Yalova Cumhuriyet Başsavcılığı, genel kurulda yapılan hileli seçimden dolayı diğer yönetim kurulu üyeleri gibi Dündar'ı da sorumlu tuttu.

Dündar ve diğer 5 isim, açılan davada suçlu bulunurlarsa bir daha bu tür görevlere aday olamayacaklar. Dündar'ın da SÜSBİR Yönetim Kurulu Başkanlığından ayrılması gündeme gelecek. Böyle bir durumda Dündar, kendisinin ihbarı ile Başkanlığı kaybeden ilk başkan olacak.

TARIMDAN HABER