Türkiye Tohumcular Birliği (TÜRKTOB) Başkan Yardımcısı ve Tohum Dağıtıcıları Birliği (TODAB) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Bilgin, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı İsmail Kemaloğlu'nu makamında ziyaret etti.

Ziyaret sırasında, Türkiye'de sertifikasız tohum satışlarını engelleyecek yasal tedbirlerin daha sıkı şekilde uygulanması gerektiğinin altını çizen TODAB Başkanı Bilgin, ''Bunun yanı sıra üreticimizi sertifikalı tohumluk kullanmaya teşvik edecek, özendirici politikaların artarak devam etmesi şarttır'' şeklinde konuştu.

TODAB'a üye olmayan tohumluk bayilerinin kanunen satış yapmaması gerektiğini kaydeden Bilgin, ''Bu konuda sadece Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na değil, bizim gibi sivil toplum örgütlerine ve üreticilerimize çok büyük görevler düşüyor. Biz Tohum Dağıtıcıları Birliği olarak elimizden gelenin daha fazlasını yapacağız'' ifadelerini kullandı.
Müsteşar Yardımcısı İsmail Kemaloğlu ise, tohumculuk sektörünü çok yakından takip ettiğini ifade ederek, sertifikasız tohumluk kullanımının ülkeye çok büyük zarar verdiğini, ve bunun önüne geçmek için çok çalıştıklarını vurguladı. Tohumluk satışı yapan tüm işletmelerin TODAB'a üye olması gerektiğini kaydeden Kemaloğlu, Ayhan Bilgin'i TODAB başkanı olmasından dolayı kutladı ve başarılar diledi.