Türkiye Tohumcular Birliği (TÜRKTOB) ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından düzenlenen 'Özel Tohumluk Kontrolör Eğitimi' Ankara'da Uluslararası Eğitim Merkezi'nde başladı.

Eğitim toplantısının açılışını yapan TÜRKTOB Genel Sekreteri Dr. Muhteşem Torun, eğitimin Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın ilgili mevzuatlara göre Türkiye Tohumcular Birliği'ne devredebileceğini söylediği konulardan biri olan özel tohumluk kontrolörlüğü yetkisi için bir hazırlık süreci olduğunu kaydetti.

Söz konusu yetki alındığında eğitim gören kursiyerlerin TÜRKTOB adına tarlada tohumluk kontrolü yapabilecek yetkiye sahip olacağını kaydeden Dr.Torun, katılımcılara TÜRKTOB hakkında bir sunum da yaptı.

Eğitimin açılışına katılan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü Tohumculuk Dairesi Başkanı Mehmet Sığırcı ise, TÜRKTOB tarafından düzenlenen eğitimin çok önemli olduğunu, Türk tohumculuğuna büyük katkılar sağlayacağını ve katılımcılar için farkındalık oluşturacağını kaydetti.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın tarla kontrolörlüğü yetkisinin TÜRKTOB'a verilmesi yönünde bir politikası olduğunu vurgulayan Sığırcı, verilecek eğitimin firmalarda çalışan yada çalışacak olan personel için yeterli olacağını söyledi. Teorik ve pratik eğitim konularından oluşan '' Özel Tohumluk Kontrolör Eğitim Programı'' 6 gün sürecek.