Türkiye Tohumculuk Birliği (TÜRKTOB) Yönetim Kurulu Başkanı Yıldıray Gençer, “Buğday'ın kromozomlarıyla oynadılar, buğdayı yerseniz hastalanırsınız" diyen Prof. Dr. Canan Karatay'a “Bir tıp doktoru tohumu nereden bilir" diye tepki gösterdi.

TÜRKTOB Yönetim Kurulu Başkanı Gençer, ekonomi gazetecileri ile bir araya geldiği toplantıda Karatay'ın “Peygamber Efendimiz döneminde buğdaydaki kromozom sayısı 14'tü, bugün 49'a çıktı, bunu yerseniz hastalanırsınız" şeklindeki sözlerini eleştirdi.

Prof. Dr. Canan Karatay'ın İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı bir tıp profesörü olduğunu ve kamuoyunun hocayı dikkatle izlediğini söyledi. Gençer “Canan Hoca gerçekten, kamuoyu tarafından herkesin dikkatle takip ettiği bir hoca ama tıp profesörü, neticede tohumu bilen birisi değil. Buradaki sıkıntımız bu. Çıkıyor diyor ki: 'Buğdayın kromozom sayısını değiştirdiler ve biz artık bunu yersek hastalanacağız.' Böyle bir iddia ortaya atıyorsunuz ve siz kendinizi parçalayın, STK'lar olarak bizler istediğimiz açıklamaları yapalım, Bakanlık istediği açıklamaları yapsın maalesef kafalardaki o tek cümlelik büyük soru işaretinin algısını silmek çok kolay olmuyor" dedi.