Türkiye Tohumcular Birliği ( TÜRKTOB) ve Tohum Sanayicileri ve Üreticileri Alt Birliği (TSÜAB) Başkanı Yıldıray Gençer, 17-19 Mart 2015 tarihleri arasında İsviçre'nin Lozan kentinde düzenlenen Dünya Tohum Federasyonu (ISF) Toplantısı sırasında ISF Başkanı Alvaro Eyzaguirre ile görüştü.

Gençer, görüşme sırasında Cumhuriyetin Kuruluşunun 100. yılı olan 2023'te Dünya Tohumculuk Kongresi'nin Türkiye'de yapılmasını çok arzu ettiklerini ve buna hazır olduklarını ifade etti.

Talebini resmi olarak ISF Başkanı Alvaro Eyzaguirre'ye sunan Yıldıray Gençer, konunun ISF yönetiminde görüşüleceğini kaydetti.

Sundukları teklifin içeriğinde Dünya Tohumculuk Kongresinin Türkiye'de yapılması ile birlikte ISF tarafından her yıl düzenlenen Teknik Kongrelerin birinin de yine Türkiye'de gerçekleştirilmesi olduğunu da kaydeden Gençer, Türk özel sektörünün ve kamu kurumlarının bu organizasyonlara şimdiden hazır olduğunu vurguladı.

Yıldıray Gençer ve Alvaro Eyzaguirre 22-27 Kasım 2014 tarihleri arasında TSÜAB tarafından Şili'de düzenlenen “Uluslarararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi-URGE projesi kapsamında Şili'de de bir araya gelmiş, Gençer teklifini sözlü olarak dile getirmişti.